modernizacja silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
modernizacja silnika
Mam Golfa3 92rok.Kupiłem go rok temu.Sprowadzony.jestem pierwszym właścicielem w Polsce. Wygląd zewnętrzny jest wzorowy w środku też. Martwi mnie natomiast wygląd i odgłosy silnika np przy odpalaniu.Golfik chodzi bez zarzutu wprawdzie ostatnio trochę dużo pali - ale to zima daje się we znaki.Chciałbym jednak coś zrobić z tym silnikiem wkońcu ma 13lat.Ile trzeba by włożyć w niego aby bardzo odmłodniał. Nie nowy przerobić stary?tu pojawia się problem oczywiście ściślę związany z kasą.Co robić?! Ile by to kosztowało?
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czołem! Mój Kolega ma takie samo auto rocznik 93. Jest z niego bardzo zadowolony i poza regularną obsługą nic przy nim nie robi. Więc wydaje mi sie że sensowna byłaby wymiana materiałów eksploatacyjnych. Wymieniłbym:
- pasek rozrządu (najlepiej z pompą wody). Silnik jest kolizyjny wiec w przypadku zerwania kosztowna naprawa.
- świece
-olej
-płyn chłodniczy
Demona prędkości z niego raczej nie zrobisz ale za to auto jest dosyć ekonomiczne i silnik nie jest zbytnio wyżyłowany, co przy prawidłowej eksploatacji zapewnia przyzwoite przebiegi do naprawy głównej. Pzdr
- pasek rozrządu (najlepiej z pompą wody). Silnik jest kolizyjny wiec w przypadku zerwania kosztowna naprawa.
- świece
-olej
-płyn chłodniczy
Demona prędkości z niego raczej nie zrobisz ale za to auto jest dosyć ekonomiczne i silnik nie jest zbytnio wyżyłowany, co przy prawidłowej eksploatacji zapewnia przyzwoite przebiegi do naprawy głównej. Pzdr
-
- Nowicjusz
- Kontakt: