matisim A jaką wersję golfa miałeś/masz??
ja już po takiej zabawie... u siebie przełożyłem sam silnik ale skrzynkę zostawiłem od G2. Silnik potrzebny cały z wiązką. POdłączenie proste jesli roczniki odpowiadają, troszkę dłubania jak golf poniżej 89.
Ja nie uporałem się z zainstalowaniem oryginalnej puszki filtra powietrza - nie chciałem ciąć fartucha żeby za wszelka cenę upchnąć tam tą plastikowa skrzynkę; pojawił się stożek z adapterem na przepływomierz + obudowa.
Ja przełożyłem też Hamulce z paska. wentylowane 256 z przodu i tył tarcza. Linki fakt nie mogą pasować... do tego wydech tez został zaadoptowany od Paska. U mnie doszła maglownica wspomagania (polecam bo ma inne przełożenia niż w G2) i auto jest bardziej czułe na ruchy kierownicą - niestety trzeba było skrócić drązki.
przyda się też pompa paliwa jeśli jest zewnętrzna i daje 3 bary cisnienia... Choć ja znalazłem na to inny sposób.
efekt jest taki że auto jeżdzi na 15" i starej skrzyni prawie 200km/h i przyspiesza w okolicy 8 sekund do stówki... po nauce hamowania da się to auto równie skutecznie zatrzymać. Trzeba uważać żeby nie zblokować kół