[mk3] Jakie mozliwosci krecenia 2.0 2e ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mk3] Jakie mozliwosci krecenia 2.0 2e ?
Witam, za dwa miesiace golf trafia na zasłuzone wakacje (troche dłuzsze, bedzie sie działo ). Jezeli chodzi o silnik to decyzja padła na 2e i nie zmienie zdania ! Teraz przedstawie co chce zrobic w nim:
*sportowy wałek
*twarde sprezynki zaworowe
*planowanie głowicy
*ukł. wydechowy komplet superspint (na to bardzo chetnie odkładam )
*ukł. dolotowy ITB
*strojenie (jeszcze nie wiem kto sie tym zajmie )
Teraz czekam na pare propozycji od specjalistów co mozna jeszcze pomodzic ?? Z góry mówie ze odpada kompresor, turbosprezarka, nitro i inny swap...
Myslałem nad powiekszeniem poj. po przez inny wał, lub rozwierceniu bloku... tylko skad potem mam wziasc nad wymiarowe tłoki ?? Kurde kombinuje, ale nic do głowy nie przychodzi...
Ogólny plan jest taki 2.0 8v twarda-ulica Zadnych swistków itp bo to mi przypomina "wolny tybet" (hondy itp)...
Pozdro dla maniaków niemieckiej konstrukcji
*sportowy wałek
*twarde sprezynki zaworowe
*planowanie głowicy
*ukł. wydechowy komplet superspint (na to bardzo chetnie odkładam )
*ukł. dolotowy ITB
*strojenie (jeszcze nie wiem kto sie tym zajmie )
Teraz czekam na pare propozycji od specjalistów co mozna jeszcze pomodzic ?? Z góry mówie ze odpada kompresor, turbosprezarka, nitro i inny swap...
Myslałem nad powiekszeniem poj. po przez inny wał, lub rozwierceniu bloku... tylko skad potem mam wziasc nad wymiarowe tłoki ?? Kurde kombinuje, ale nic do głowy nie przychodzi...
Ogólny plan jest taki 2.0 8v twarda-ulica Zadnych swistków itp bo to mi przypomina "wolny tybet" (hondy itp)...
Pozdro dla maniaków niemieckiej konstrukcji
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=239728][b]mk3[/b][/url]
slonek69, wałek chciałem dac od Świątka. Bo jednak jest duzo tańszy, a nie słyszałem złych opini... Wałki i nie tylko by dbillas znam i sa to naprawde konkrety ale ceny tez sa naprawde konkrety
Mówisz ze te mody w silniku tak bardzo wpłyna na zmiane charakterystki przepływu spalin ze ori wydech superspirnta, bedzie mierny ? Kurde no bez przesady... Poza tym kompletny wydech ss to cena ok 3500zl, a kto w polsce zrobi mi konkretnie wyliczony pod mój motor, kompletny wydech ?? :green_fuck:
Mówisz ze te mody w silniku tak bardzo wpłyna na zmiane charakterystki przepływu spalin ze ori wydech superspirnta, bedzie mierny ? Kurde no bez przesady... Poza tym kompletny wydech ss to cena ok 3500zl, a kto w polsce zrobi mi konkretnie wyliczony pod mój motor, kompletny wydech ?? :green_fuck:
Grzywa Poza tym kompletny wydech ss to cena ok 3500zl, a kto w polsce zrobi mi konkretnie wyliczony pod mój motor, kompletny wydech ?? :green_fuck:
http://www.el-tec.pl/
http://www.el-tec.pl/
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/d9acee05471a6c296a0c6.jpg[/img]
Grzywa
Sprawa jest taka
Odpuść sobie ten silnik naprawdę
Zamiast 2E zakup silnik o oznaczeniu ABF 2.0 16v 150 km które i tak mają w serii więcej niż 150 km deklarowane przez tabelki.
Koszt zrobienie z 2E np 150 km nie ma kompletnie sensu.
Jak już będziesz mieć ABF'a to zakupisz do niego wałki sportowe zrobisz porting głowicy z spasowaniem kanałów ssacych i wydechowych z kolektorami ,zrobisz sobie ładny dolot np u Weglarskiego ,a kolektora i wydechu nie potrzebujesz bo ABF seryjnie ma "baranka".
Ktoś ci zrobi ładny program do tego i mysle ze 170 km bez wiekszego nakładu finansowego z niego wyciśniesz.
Poczytaj sobie tematy w dziale Speed i sam do tego dojdziesz.
Sprawa jest taka
Odpuść sobie ten silnik naprawdę
Zamiast 2E zakup silnik o oznaczeniu ABF 2.0 16v 150 km które i tak mają w serii więcej niż 150 km deklarowane przez tabelki.
Koszt zrobienie z 2E np 150 km nie ma kompletnie sensu.
Jak już będziesz mieć ABF'a to zakupisz do niego wałki sportowe zrobisz porting głowicy z spasowaniem kanałów ssacych i wydechowych z kolektorami ,zrobisz sobie ładny dolot np u Weglarskiego ,a kolektora i wydechu nie potrzebujesz bo ABF seryjnie ma "baranka".
Ktoś ci zrobi ładny program do tego i mysle ze 170 km bez wiekszego nakładu finansowego z niego wyciśniesz.
Poczytaj sobie tematy w dziale Speed i sam do tego dojdziesz.
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/d9acee05471a6c296a0c6.jpg[/img]
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
jak ja lubię takie budujące odpowiedzi...melon pisze:Koszt zrobienie z 2E np 150 km nie ma kompletnie sensu
Grzywa, jak już masz zamiar wysłać auto na wakacje, to zainwestuj w poliuretany te z bikoporu. Przejechałem na nich 500km i jestem zadowolony. A tak w ogóle to życzę powodzenia w modyfikacjach.
[ Dodano: 20 Sie 2009 21:48 ]
kurczę, jak ktoś chce mieć 2E, to po co się go namawia na abf...? to może od razu 1,9 Tdi, zrobi czipa i bedzie hulał i mało palił? jeszcze raz powodzenia!:)
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.
dobra to ma być maxi n/a killer czy jak:?:
pamiętaj dobry wałek to połowa sukcesu, nie ma co oszczędzać przekonasz się o tym dawaj tylko i wyłącznie popychacze mechaniczne
nie chcesz dbilas kup Catcams`a albo Kent`a masz jeszcze eurosport`a i wiele wiele innych, wiesz co sugeruję
Jak chcesz hiper super wydech to dzwoń do magsportu jak ja bym miał robić wydech pod konkretne mody w Polsce to chyba tylko tam, tylko oni budują te tłumiki japan style (lubię dofinansowywać małe przedsiębiorstwa)
Mody z dołem od 2E to co w każdym innym dole wyważanie, polerka i kucizna :green_fuck: dodaj do tego alu koła pasowe
btw rozgryzam podobny temat tylko ja budował bym to na dole z mk4 2.0 8v
pamiętaj dobry wałek to połowa sukcesu, nie ma co oszczędzać przekonasz się o tym dawaj tylko i wyłącznie popychacze mechaniczne
nie chcesz dbilas kup Catcams`a albo Kent`a masz jeszcze eurosport`a i wiele wiele innych, wiesz co sugeruję
Jak chcesz hiper super wydech to dzwoń do magsportu jak ja bym miał robić wydech pod konkretne mody w Polsce to chyba tylko tam, tylko oni budują te tłumiki japan style (lubię dofinansowywać małe przedsiębiorstwa)
Mody z dołem od 2E to co w każdym innym dole wyważanie, polerka i kucizna :green_fuck: dodaj do tego alu koła pasowe
btw rozgryzam podobny temat tylko ja budował bym to na dole z mk4 2.0 8v
melon,
Nie lubie abf... i juz ! Pragne stworzyc 2e które bedzie gadało lepiej niz abf i miało jakies szanse z nim na kresce :green_fuck: :green_fuck:
Superbeasto,
slonek69, hmm ok widze ze wszyscy mnie namawiacie na cos markowego. Zdecyduja sie raczej na schricka lub catcams'a Z kąd wziasc takie koła ? Napewno gdzie sie da to go odchudze
Pozdro wszystkim i dziekuje za udzielanie sie w temacie Mam nadzieje ze to nie koniec
" Z góry mówie ze odpada kompresor, turbosprezarka, nitro i inny swap..."Zamiast 2E zakup silnik o oznaczeniu ABF 2.0 16v 150 km które i tak mają w serii więcej niż 150 km deklarowane przez tabelki.
Nie lubie abf... i juz ! Pragne stworzyc 2e które bedzie gadało lepiej niz abf i miało jakies szanse z nim na kresce :green_fuck: :green_fuck:
Superbeasto,
Dokładnie nic dodac nic ujac...jak ja lubię takie budujące odpowiedzi...
slonek69, hmm ok widze ze wszyscy mnie namawiacie na cos markowego. Zdecyduja sie raczej na schricka lub catcams'a Z kąd wziasc takie koła ? Napewno gdzie sie da to go odchudze
Pozdro wszystkim i dziekuje za udzielanie sie w temacie Mam nadzieje ze to nie koniec