Interesuje mnie kupno chipu i dokładny opis jego położenia i montażu.
Po prostu nie wiem gdzie on jest i jak go wymienić na inny.
Może ktoś ma na sprzedaż chipa w bdb. stanie albo jakiś link do kupna tego chipa
Za pomoc "pomógł"

moje gg 3411755
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
całkowicie popieram. wałki 276, kolektor SS i przelotowy wydech + reg. koło rozrządu i naprawdę nie czuć jakis znacznych przyrostów mocy. Owszem auto inaczej się zbiera, konkretnie ciągnie, szczególnie od 3,5 tys. obrotów, ale nie jest diametralna zmiana...Yuri pisze:Wirusowanie seryjnego wolnossaka nie ma większego sensu. Jeszcze żeby to była jakaś japońska kosiarka typu B16A2 czy SR20DE to coś tam można rzeźbić ale w VAGowskim 8v OHC to ile uzyskasz? Max z 5 kM i 10 Nm i to jeszcze jak silnik igła. Czyli wydasz przynajmniej z 1000zł na tego virusa,a różnicy praktycznie żadnej nie będzie. Przerabiałem ten temat w swoim poprzednim Mk3 2.0 8v. Trzeba by było lepszy wałek włożyć, jakiś dolocik, oba kolektory, przelot i wtedy to wszystko zestroić. No ale to już są koszta idące w tysiące.
ziomuś, szczerze to nie rozumiem- co te filmy mają przedstawiać?papol pisze:Ja jednak panowie mysle ze sie mylicie,moje 2E robi ABF-a i przyrost mocy po modach do serii to przepasc,zreszta namiastke macie w moim profilu w postaci 2 filmow.
daj wykres...bo na tych filmach to sorry ale g...o widać, zjarać kapcia przy ruszaniu to ja też potrafię na 2ce na gazie w niemodzonym ADYku, a to nie świadczy o strasznych przyrostach mocypapol pisze:a jednak panowie mysle ze sie mylicie,moje 2E robi ABF-a i przyrost mocy po modach do serii to przepasc
Sorry za OT ale pokaż wykres!! Pisałeś, że przeprowadziłeś zmiany w swoim silniku i że "robisz ABF-a" no to się pochwal co zrobiłeś! Pokaż film jak robisz tego ABF-a i wykres z hamowni. Nie Twierdzę, że nie da się podnieść mocy w 2.0 8V ale, że jest to nieopłacalne w stosunku do poniesionych kosztów. Skoro Tobie się udało a kolega pyta jak to zrobić to powiedz jak a nie piszesz posty w stylu "mylicie się". A jeśli to jakaś tajemnica i tylko Ty posiadasz taką tajemną wiedzę i nie chcesz jej nikomu przekazać to po prostu nic nie pisz.papol pisze:eszty nie ma sensu pokazywac bo 2 kolegow nizej w postach zna cala prawde o wszystkich samochodach modzonych a w szczegulnosci o moim wiec....
sorry ale wypowiadasz się w temacie MK3 2.0 GTi 8V CHIPTUNING 115km+ ? i nie piszesz nic konkretnego poza tym, że "mylicie się, bo się da" i nadal zero konkretów co i jak i za ile. Naśmiewasz się że zjadłem z olafart, wszystkie rozumy. A po poście kolegi Yuri, że wszystko jest u Ciebie opisane. A może ktoś nie wie, ze masz dłubany silnik i skąd miał niby wiedzieć, że u Ciebie w temacie jest z grubsza napisane co i jak?? Bo dopiero w ostatnim poście to napisałeś.papol pisze:anowie wystarczy kliknac w moj profil i jest jak BYK opisana kazda moja modyfikacja.Trzeba sie tylko wysilic i kliknac.
a to niby nie było ironiczne?:papol pisze:Wysmiewasz czyjas wiedze?
Oto cytat z tematu o Twoim aucie:papol pisze:Reszty nie ma sensu pokazywac bo 2 kolegow nizej w postach zna cala prawde o wszystkich samochodach modzonych a w szczegulnosci o moim wiec....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości