modyfikacja silnika 1.8 MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
modyfikacja silnika 1.8 MK2
witam
posiadam MK2 z 1990 roku z silnikiem 1.8 8V i mam pytanie czy da się coś więcej z niego wyciągnąć niż 90 KM???? jeżeli tak to czekam na wszelkie porady co z tym fantem zrobić... z góry wielkie dzięki
posiadam MK2 z 1990 roku z silnikiem 1.8 8V i mam pytanie czy da się coś więcej z niego wyciągnąć niż 90 KM???? jeżeli tak to czekam na wszelkie porady co z tym fantem zrobić... z góry wielkie dzięki
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
wyciagnac wiecej to sie da tylko trzeba miec baaardzo gruby portfel ale jest to i tak nie oplacalne to tylko swap cie ratuje
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
Niestety? Stary jeszcze nie jestem a myślę, że ten silnik jest najlepszy z benzynowych w MK2 jeśli chodzi o dynamikę a oszczędność jazdy. Przy wadze MK2 w pełni wystarcza a osiągi ma bardzo dobre. No chyba, że chcesz auto do lansu/ścigania itp. Jak masz kasę to pakuj jakieś 16V, jak masz większą kasę to może vr6graba_vw pisze:to jest 1.8 na jednopunktowym wtrysku niestety
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
głowica z GTI w stosunku do zwykłej to przede wszystkim gniazdem wtryskiwaczy oraz średnicą zaworów (GTI ma większe),głowica z GTI może by pomylona z głowicą z GT jeśli ta druga była na mechanicznym pełnym wtrysku jak np w GX...
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
-
- Ma gadane
graba_vw, nic nie musisz przerabiać, poprosyu wkładasz głowe i skrecasz wszystko do kupy, i musi zagadać. a jeśli chodzi o olej to najprędzej uszczelniacze trza wymienić, no chyba ze pierścienie olejowe już padają. powodzenia w remonciku.
Ja swojego zrobiłem i ni gramika oleju nie bierze, a ma 200.000 zekomo kto to wie naprawde ?????????????????????
Ja swojego zrobiłem i ni gramika oleju nie bierze, a ma 200.000 zekomo kto to wie naprawde ?????????????????????