[MK4] Wybór tarcz przód - ATE czy Brembo?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[MK4] Wybór tarcz przód - ATE czy Brembo?
Witam. Zastanawiam sie, ktora firma ma lepszej jakosci taracze Brembo czy ATE. Dosłownie chodzi mi o modele Brembo Max i ATE Power Disc. Obie tarcze sa nacinane i o takie mi chodzi. Prosze o doradzenie!
Pzdr.!
Pzdr.!
Testowałem dwie i lepiej pasuje mi ATE PD, zastosuj do tego dobry klocek, np: Ferodo DS Performance, będziesz zadowolonyLissu pisze:Witam. Zastanawiam sie, ktora firma ma lepszej jakosci taracze Brembo czy ATE. Dosłownie chodzi mi o modele Brembo Max i ATE Power Disc. Obie tarcze sa nacinane i o takie mi chodzi. Prosze o doradzenie!
Pzdr.!
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
ale to mało więc ;)
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A ja mam ate i po zjechaniu klockow ate kupilem ferodo no i po przejechaniu 1000km na tych klockach zaczeło mi bic podczas hamowania wyglada na to ze tarcze sie po gieły.... co prawda duzo dobrych opini słyszałem o ate brembo max natomiast raczej nie polecam...
Ps. Zdajesz sobie sprawe ze przy nacinanych tarczach szybciej klocki sie koncza?
Ps. Zdajesz sobie sprawe ze przy nacinanych tarczach szybciej klocki sie koncza?
Ostatnio zmieniony pt lip 25, 2008 15:37 przez Rapix, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie ma t jak polecac tarcze ktore sie krzywia..... co robi kazda ate mocniej przekatowana... nawet jak nie wytrzesz tej mazi z powerdisc co ma sie jej nie wycierac to i tak po jakims czasie sie zegnieRapix pisze:A ja mam ate i po zjechaniu klockow ate kupilem ferodo no i po przejechaniu 1000km na tych klockach zaczeło mi bic podczas hamowania wyglada na to ze tarcze sie po gieły.... co prawda duzo dobrych opini słyszałem o ate brembo max natomiast raczej nie polecam...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
ja jeżdże na tarczach brembo max i klockach ferrodo, fakt na początku było słabo zanim się nie ułożyło wszystko a zrobiłem na nich już ponad 30 tyś i narazie się nie dotykam, kierownica nie bije a auto jedzie jak po szynach
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
EBCRapix pisze:co teraz kupic co znowu sie nie pognie po 10 tys km..
słyszałem też dobre opinie o takiej firmie jak: TEXTAR
Ostatnio zmieniony sob lip 26, 2008 23:50 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
który model polecisz?bo są spore różnicekulon-x pisze:EBC
jak Cie stać, weź Brembo ORO, wyśmienite tarcze,Rapix pisze:Pytanie tylko co teraz kupic co znowu sie nie pognie po 10 tys km...
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 01:38 przez LCQ, łącznie zmieniany 2 razy.
tarcze: EBC TURBO GROOVELCQ pisze:który model polecisz?bo są spore różnice
klocki: EBC GREEN STUFF
PL
PL
Proponujesz mu klocki Green do auta które sporo waży??? chyba nie znasz przeznaczenia Greenów, są to klocki do bardzo lekkich aut, np: przy Ferodo DS zjaraja się mega szybko w mk4, jak coś to Redstuffy, po drugie tarcze Turbo Groove nie są takie dobre na jakie wyglądają, co innego wersja EBC Ultimax :green_fuck:tarcze: EBC TURBO GROOVE
klocki: EBC GREEN STUFF
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
ale to mało więc ;)
ale to mało więc ;)