[MK2] Short Shifter
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
Witam panowie serdecznie Odświerzam temat... Chciałbym sobie coś takiego zrobić przy okazji jak będe wymieniał sprzęgło. Chce to robić za pare dni także jakbym mógł prosić o wymiary i coś dokładniejszego. I tak mam do wymiany cięgna które wrzucają biegi więc byłoby mi to na ręke
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 20:11 przez Biperr0, łącznie zmieniany 1 raz.
V Były staruszek "pasław" V po zasłużonej i kochanej V "zuzie" mk2 V
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
http://moto.allegro.pl/item815651346_sh ... _golf.html
taka blaszke mozna samemu w pol godziny zrobic ;]Biperr0 pisze:http://moto.allegro.pl/item815651346_sh ... _golf.html
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
Wiem że można ale do mk2 już nie...
k3fir, czytałeś może moją wiadomość ?
k3fir, czytałeś może moją wiadomość ?
pawelsobota montowałeś może taki zestaw u siebie? Ew. skąd można dostać takie cięgna?
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
Szkoda że tu się nikt nie odzywa.Każdy ma ale nie chce się podzielić....
no czym tu się dzielić dostałeś zdjęcia które pokazują wszystko...odrobina pomyślunku i masz gotowe... czy to dla wodzików czy linek... A zapewne jak byś dostał wymiary to i tak byś miał 1000 wątpliwości jak to zrobić... Kup gotowe będzie najlepiej, albo zapłać komuś niech Ci zrobi...Szkoda że tu się nikt nie odzywa.Każdy ma ale nie chce się podzielić....
finch, proszę cofnij się stronę dalej i przeczytaj 6. posta od góry, tam jest napisane że tak ze był zamontowany w golfie mk2 z silnikiem 2E/PF i objeżdżał ABF`y
ogarniesz to sam lub z tokarzem / frezerem w maksymalene maksimum to 6 godzin (dosłownie wszystko masz podane na tacy, wydrukujesz zdjęcia i do pana tokarza się udaj i tyle)
Taki short shifter będzie jak zbudowany będzie 2E/EG na digi 1, ale to na inny dział
ogarniesz to sam lub z tokarzem / frezerem w maksymalene maksimum to 6 godzin (dosłownie wszystko masz podane na tacy, wydrukujesz zdjęcia i do pana tokarza się udaj i tyle)
Taki short shifter będzie jak zbudowany będzie 2E/EG na digi 1, ale to na inny dział
Spokojnie, jeż wymyśliłem jak zdjąć wymiary Zauważyłem że jeden element jest identyczny jak seria(mam na myśli ten metalowy wodzik) z tą różnicą że różnią się zakończeniami. Więc AutoCAD i jazda.
Zastanawia mnie tylko skąd zdobyć "zapinki"(nie wiem jak to się fachowo nazywa) które zakłada się na główki w łapach. Kiedyś coś takiego widziałem w maszynach rolniczych ale nigdy w sklepach.
Zastanawia mnie tylko skąd zdobyć "zapinki"(nie wiem jak to się fachowo nazywa) które zakłada się na główki w łapach. Kiedyś coś takiego widziałem w maszynach rolniczych ale nigdy w sklepach.
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
zapinki w np. starych Mercedesach były takie same na szrot i szukajfinch pisze:Spokojnie, jeż wymyśliłem jak zdjąć wymiary Zauważyłem że jeden element jest identyczny jak seria(mam na myśli ten metalowy wodzik) z tą różnicą że różnią się zakończeniami. Więc AutoCAD i jazda.
patrze tylko na te fotki i nie rozumiem dlaczego ten jeden wodzik ma taki kształt(chodzi mi o to dlaczego jest grubszy w środku). Przypuszczam że ma to na celu zwiększenie jego masy tylko po co??
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
- el Kozako
- Forum Master
[MK2] Short Shifter