silnik 1,3 NZ z wałkiem od polo GT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
silnik 1,3 NZ z wałkiem od polo GT
jak w temacie
czy ktos juz tego probował i jakie sa roznice w skoku tłoka i głowicy czy to wszystko to samo i sie tylko wałkiem róznią?
czy ktos juz tego probował i jakie sa roznice w skoku tłoka i głowicy czy to wszystko to samo i sie tylko wałkiem róznią?
w silniku 3f (z wersji gt) stopien kompresji wynosi 11 a w nz 9,5,
Nz zasilany wtryskiem digijet, a 3f digifantem
jezeli chodzi o walek to wydaje mi sie ze jest taki sam ( mam dwa silniki nz i gt , jak patrzylem na oko to wyglada mi na taki sam, trzebaby , bylo pomierzyc)
jak ci cos padnie z nz , to mam graty (oprocz kompa)
Nz zasilany wtryskiem digijet, a 3f digifantem
jezeli chodzi o walek to wydaje mi sie ze jest taki sam ( mam dwa silniki nz i gt , jak patrzylem na oko to wyglada mi na taki sam, trzebaby , bylo pomierzyc)
jak ci cos padnie z nz , to mam graty (oprocz kompa)
mysle ze jest troche inny samym stopniem sprezania i wtryskiem nie wysisnieto dodatkowych 20km
raczej tez walek jest inny
mialem okazje sie przejechac golfem mk1 z silnikiem 1.3 ale ze skrzynia od Polo to musze powiedziec ze dobrze sie zbieral i nawet wciskal w fotel szkoda ze nie bylo licznika bo z checiabym zobaczyc do ilu da sie przeciagnac na biegach a dalo sie go przeciagac dosc ladnie
wlascicel tego golfa mowil ze na oryginalnej skrzyni zbieral sie duzo gorzej
raczej tez walek jest inny
mialem okazje sie przejechac golfem mk1 z silnikiem 1.3 ale ze skrzynia od Polo to musze powiedziec ze dobrze sie zbieral i nawet wciskal w fotel szkoda ze nie bylo licznika bo z checiabym zobaczyc do ilu da sie przeciagnac na biegach a dalo sie go przeciagac dosc ladnie
wlascicel tego golfa mowil ze na oryginalnej skrzyni zbieral sie duzo gorzej
Witam post troche stary ale jak dla mnie interesujacy bo mam podobny problem, posiadam polo gt 1.3 i golfa II tez 1.3. Oba silniki z zewnatrz wygladaja tak samo pojemnosc tez maja identyczna, jedyna roznica jaka zauwazylem to sa komputery golf digijet a polo digifant, wiec jezeli ktos wie z czego wynika roznica tych 20KM, albo posiada wszystkie dane dotyczace silnika 1.3 digifant to fajnie by bylo jak by sie wpisal tu jeszcze, pozdrawiam