GOLF 2, ABF CZY VR6?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
GOLF 2, ABF CZY VR6?
witam!
jak w temacie. nie wiem jaki silnik wybrac do swojej golfianki.
tak zeby nadawala sie do street-a. jezeli bedziecie opisywac swap-y to prosze o przyblizone koszty.
prosze o opinie ludzi, ktorzy maja na ten temat pojecie, a nie ze gdzies tam slyszeli. czyste fakty prosze
pzdr!
jak w temacie. nie wiem jaki silnik wybrac do swojej golfianki.
tak zeby nadawala sie do street-a. jezeli bedziecie opisywac swap-y to prosze o przyblizone koszty.
prosze o opinie ludzi, ktorzy maja na ten temat pojecie, a nie ze gdzies tam slyszeli. czyste fakty prosze
pzdr!
[...]
to może zacznij na początek od bezpieczeństwa... (hamowanie, zaweiszenie, opony), a później rozkminiaj moc...MarJuti pisze:tak zeby nadawala sie do street-a
chyba ze tak jak kolegaSToRM, napisał lub golf 3 i passat z ABFem i dawcy jak znalazł.
napewno nie obejdzie się bez niespodzianek ale to w praniu wyjdzie...
-->>SCIROKIEJ DROGI!!-->>
jasna sprawa,ze bezpieczenstwo na pierwszym miejscu. planuje wstawic tarcze 280 z zaciskami porshe audi s4 jak pamietam, zawieche gwintowana, a silnik na koncu ale tak juz rozkminiam co i jakartym pisze:to może zacznij na początek od bezpieczeństwa... (hamowanie, zaweiszenie, opony), a później rozkminiaj moc...MarJuti pisze:tak zeby nadawala sie do street-a
chyba ze tak jak kolegaSToRM, napisał lub golf 3 i passat z ABFem i dawcy jak znalazł.
napewno nie obejdzie się bez niespodzianek ale to w praniu wyjdzie...
pzdr!
[...]
kurde sam juz nie wiem jaki motor wybrac ;/ wiekszosc chwali ABF-a, ale jednak VR6 ma w sobie to cos co sieje zamet w glowie ;p
powiem tak. po zakupie silnika, pierwsze co bym chcial zrobic to kapitalny remont, aby wszystko gralo jak ta lala ale nie wiem czemu wiele osob narzeka na VR-ke.
btw, z ktorego silnika mozna wiecej wykrzesac przy swapie? ABF, czy VR?
powiem tak. po zakupie silnika, pierwsze co bym chcial zrobic to kapitalny remont, aby wszystko gralo jak ta lala ale nie wiem czemu wiele osob narzeka na VR-ke.
btw, z ktorego silnika mozna wiecej wykrzesac przy swapie? ABF, czy VR?
[...]
pytanie jest proste i odpowiedz jest prosta
im wiekszy silnik tym wieksze mozliwosci i wieksza moc w dodatku masz 2 gary gratis no nie gratis bo trzeba je nakarmic
wsadz sobie na dobry poczatek sportowy zawias wywal bebenki z tyłu daj tarcze wentylowane i zrob to sam juz wtedy stracisz troche zapalu,pozniej znajdz silnik proponuje ci kupic 1.8 GTI 112PS poczujesz roznice na plecach i to bardzo na poczatek powinno starczyc te 42PS roznicy zrobi na tobie duuzzze wrazenie
im wiekszy silnik tym wieksze mozliwosci i wieksza moc w dodatku masz 2 gary gratis no nie gratis bo trzeba je nakarmic
wsadz sobie na dobry poczatek sportowy zawias wywal bebenki z tyłu daj tarcze wentylowane i zrob to sam juz wtedy stracisz troche zapalu,pozniej znajdz silnik proponuje ci kupic 1.8 GTI 112PS poczujesz roznice na plecach i to bardzo na poczatek powinno starczyc te 42PS roznicy zrobi na tobie duuzzze wrazenie