[mk2] Wstepne plany swapa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mk2] Wstepne plany swapa
Witam,
uzbieralem juz kase, i zaczynam poszukiwac silnika, interesuje mnie KR, PL, ABF, moze PB jak g bedzie tez.
Mam do was sprawe, znalazlem ten silnik,
https://ssl.allegro.pl/item160586840_si ... przet.html
niby wszystko ok, tylko ze mam do kolesia 620kilometrow w jedna strone, i sie trtoche spinam, jak sie okaze ze cos nie tak jest.
Moze ktos z was ma jakis silnik do sprzdania, najlepiej ze wszystkim, albo rozbite auto z ktoryms z lepszych(mocniejszych) silnikow??
Szukam na allegro, kilku roznych forach, ale zbytnio niema w czym wybierac.
Pozdraawiam
uzbieralem juz kase, i zaczynam poszukiwac silnika, interesuje mnie KR, PL, ABF, moze PB jak g bedzie tez.
niby wszystko ok, tylko ze mam do kolesia 620kilometrow w jedna strone, i sie trtoche spinam, jak sie okaze ze cos nie tak jest.
Moze ktos z was ma jakis silnik do sprzdania, najlepiej ze wszystkim, albo rozbite auto z ktoryms z lepszych(mocniejszych) silnikow??
Pozdraawiam
GTI 16v
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: [mk2] Wstepne plany swapa
ja mam 9A na digifancie 1LAZI pisze:Witam,
Pozdraawiam
wciąz w aucie
www.vrservice.pl
Re: [mk2] Wstepne plany swapa
Kolego te silniki nigdy nie chodzą dobrze na gazie, widziałem pare które po załozeniu gazu przestały smigać...raz tylko kolega miał 9A na sekwencji i to sie kulało OK.LAZI pisze: Mam do was sprawe, znalazlem ten silnik,
Ten gaz na focie jest gazem dedykowanym do gażnika i nigdy to nie bedzie dobrze chodziło !!

Ja tam znajomemu poprawiałem spapraną instalacje gazową w 9A i mi wyszło. No i ten silnik śmiga na 1 generacji palac tylko od 8 do 11 litrów gazu w mieście. Wystarczyło zamiast głupich zwężek i innych badziewnych mikserów podać gaz do kolektora ssącego. Teraz ma cztery wwiertki 12mm średnicy każda i skrecone na dwóch śrubach ustawianych wakuometrem.
OT i widzisz...Polak potrafi..TAZ pisze:Ja tam znajomemu poprawiałem spapraną instalacje gazową w 9A i mi wyszło. No i ten silnik śmiga na 1 generacji palac tylko od 8 do 11 litrów gazu w mieście. Wystarczyło zamiast głupich zwężek i innych badziewnych mikserów podać gaz do kolektora ssącego. Teraz ma cztery wwiertki 12mm średnicy każda i skrecone na dwóch śrubach ustawianych wakuometrem.