[mk4/bora] swap hamulców
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mk4/bora] swap hamulców
Czy tylne osłony da się wymienić bez uszkodzenia łożysk? Teraz szukałem zestawów i najpierw powiedział mi to gość, który posiada cupre r na części, a później to samo gość od octavii rs, a nigdzie takiego info nie widziałem w tematach o swapie 232->256...
[mk4/bora] swap hamulców
Witam, mam małe pytanie. Czytałem cały temat ale znalazłem odpowiedzi. Planuje wymienić tylne hamulce (Golf 4, 150km ARL, napęd przód). W serii 232mm, chciałbym włożyć 280. Najlepiej jakby weszły tarcze wentylowane. Co potrzebuje do takiego swapu i od jakiego modelu szukać?
[mk4/bora] swap hamulców
http://allegro.pl/audi-a3-tt-golf-iv-le ... 88932.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
[mk4/bora] swap hamulców
Takie pytanie, z czego podejdą zaciski 6-cio tłoczkowe przód z tyłem na tarcze przód 334mm z eRki i tył min.280mm? Jest to w ogóle możliwe? Ładnie to wygląda i kto wie może i u mnie taki zestaw zawita kiedyś.
[mk4/bora] swap hamulców
Witam mam pytanie ma ktoś i udostępni tylne adaptery pod oryginalny zacisk żeby z tarczy 245mm przejść na 280mm ?
Samochód passat B5 FL napęd na przód
w podziękowaniu ))
Samochód passat B5 FL napęd na przód
w podziękowaniu ))
[mk4/bora] swap hamulców
witam pytanko mam. Posiadam bore 2.3vr5 AGZ 150km jakiego rozmiaru moze byc tam tarcza?280 czy 288?
co potrzebne do montazu takiego zacisku czy jarzmo451 wystarczy czy cos innego?
Ten zacisk to na tyl czy przod? Jezeli u siebie bede mial 288 to chcial bym przejsc na 312 wiem ze nie trzeba zmieniac zacisku,ale wolal bym wizualnie ladniejszy i efektywniejszy. swapa takiego zacisku na przod (jezeli jest on na przod) robil ktos?Ral1n pisze:Cayenne dokładnie. ... no chyba, że pijany będę dzwonił zamawiać zestaw to z R8 8 tłoczków - ale imho mija się z celem przy wadze auta +/- 1300kg.eden1992 pisze:Ral1n zacisk z porsche?
Rogal kiedyś do mnie - chodź coś Ci pokażę - zapytał czy nie chce takich hebli właśnie z Cayenne - jak zobaczyłem z bliska - to wymiękłem, ale teraz myślę, że jest to wariant optymalny do dynamicznej jazdy i nie ma nawet nad czym dumać!
co potrzebne do montazu takiego zacisku czy jarzmo451 wystarczy czy cos innego?
[IMG]http://images78.fotosik.pl/597/c4dd2f708090b045m.jpg[/IMG]
[mk4/bora] swap hamulców
Pikus139, nie piszemy posta pod postem, edytujemy!!
Zacisk raczej 6 tlokow, wiec przedni zapewne.. do zaciskow potrzebujesz adapter plus jakas sensowna tarcze.. temat walkowany pierdyliard razy w necie, wystarczy poszukac..
Zacisk raczej 6 tlokow, wiec przedni zapewne.. do zaciskow potrzebujesz adapter plus jakas sensowna tarcze.. temat walkowany pierdyliard razy w necie, wystarczy poszukac..
-
- Użytkownik
[mk4/bora] swap hamulców
Witam, szykuje się do swapa na przód z 288 na 312, zaciski 4 tłoczki z porsche.
Przeczytałem już prawie wszystko co się da. Wiem że najelpiej z ibizy cupry podchodza p&p ale praktycznie niedostępne(na ebay pare sztuk jest) i drogie.
Z porsche boxster s 986 tez tanie nie są.
Czy ktoś zakładał z porsche cayenne ? Chodzi mi o tylne zaciski z cayenne na przód pod 312. Da się to spasować?
Przeczytałem już prawie wszystko co się da. Wiem że najelpiej z ibizy cupry podchodza p&p ale praktycznie niedostępne(na ebay pare sztuk jest) i drogie.
Z porsche boxster s 986 tez tanie nie są.
Czy ktoś zakładał z porsche cayenne ? Chodzi mi o tylne zaciski z cayenne na przód pod 312. Da się to spasować?
[mk4/bora] swap hamulców
Wszystko sie da, ale zakladanie tylnych zaciskow na przod to strzal w kolano.. poczytaj w necie, na racingforum to bedziesz wiedzial dlaczego
-
- Użytkownik
[mk4/bora] swap hamulców
Nie pomyślałem o tym..ale sprawdze ten temat. W sumie skoro tarcze na tył do cayenne sa 330 a ja na przód będe miał 312 to wydawało mi się, że caciski z tej 330 będą ok pod taka tarcze.
a swap zacisków z alfa romeo 159? ktoś robił coś takiego? cenowo nie jest aż tak żle.
a swap zacisków z alfa romeo 159? ktoś robił coś takiego? cenowo nie jest aż tak żle.
[mk4/bora] swap hamulców
Czy zmieniając tylne hamulce z 232 a 256 trzeba kodowac pompę? Jeśli tak to czy to różnica w kodowaniu przy ESP i bez? Mam ESP i auto z 2003r