mozliwosci silnika GX
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
mozliwosci silnika GX
a wiac nie moge dostac rzadnego KRa w dobrym stanie i cenie... wiec mysle moze na kapitalnym mojego GX ... i tutaj moze sa jakies porady w celu usparawnienia jednostki + podniesienie jego mocy kiedy juz bedzie na stole ?
GG 1350638
tel. 501-706-735
tel. 501-706-735
chodzi mi tu bardziej np. wieksze zawory.. polerowanie kanalw.. wiekszy stopien sprezania... miekkie sprezynki itd.ygd pisze:Wałek, baran, wystrojenie jetronika..ale chyba lepiej zapięcie digifanta... oops... robią się takie pieniązki za jakie kupisz ABFa
[ Dodano: 29 Wrz 2006 18:35 ]
a powiedz mi gdybym chcial zapodac sobie 1.6 TD to jakiego najlepiej... czy moja skrzynia bedzie pasila ? czy taki TD mozna jakos ladnie wystroic rzeby dawal radoche z jazdy ?ygd pisze:Wałek, baran, wystrojenie jetronika..ale chyba lepiej zapięcie digifanta... oops... robią się takie pieniązki za jakie kupisz ABFa
GG 1350638
tel. 501-706-735
tel. 501-706-735
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
powiem tak dobra obrobka glowicy daje tyle co wsadzenie kr pod maske. ale niestety nie ma natryskow na denko i sie moze poplyniecie zdarzyc przy agresorze za kierownica....
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
widze ze kolega jest naprawde FACHOWCEM i wie co pisze DOCENIAM TWOJE RADY !!!!evolution pisze:powiem tak dobra obrobka glowicy daje tyle co wsadzenie kr pod maske. ale niestety nie ma natryskow na denko i sie moze poplyniecie zdarzyc przy agresorze za kierownica....
ALE daj sobie 2 minutki i rozpisz sie tak rzeby zwykly LAIK wiedzial co robic .. i co mowic ludziom ktorzy beda to robic POPROSZE
GG 1350638
tel. 501-706-735
tel. 501-706-735
Ja mam silnik GX ze 122KM mocy na stole do silników. Nie wiem ile to ma na stole ale silnik ma natryski oleju na denka tłoków, inne tłoki, chociaż one wcale nie są aż takie inne bo wygląda na to, że mają tylko ścięty wypust i są wypolerowane. Od dołu są frezowane, żeby większą powierzchnią się studziły od oleju. Głowica jest z GTi bo ma zawory większe. Wałek ma oznaczenia wałka z GTi.
ale te glowice maja wtryski w GLOWICY a nie w kolektorze i sa sterowane z elektoniki a nie z rozdzielacza paliwa.....TAZ pisze:Natrysk należy zrobić według myśli konstruktorów VW lub kiedyś w tym dziale był temat co ktoś pokazał jak ponawiercać blok i pod jakim kątem żeby obyło się bez szukania natryskiwaczy. Wałkiem nie kombinuj tylko szukaj całej głowy z MK2 GTi.
GG 1350638
tel. 501-706-735
tel. 501-706-735
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
i co???BuzaY pisze:ale te glowice maja wtryski w GLOWICY a nie w kolektorze i sa sterowane z elektoniki a nie z rozdzielacza paliwa.....TAZ pisze:Natrysk należy zrobić według myśli konstruktorów VW lub kiedyś w tym dziale był temat co ktoś pokazał jak ponawiercać blok i pod jakim kątem żeby obyło się bez szukania natryskiwaczy. Wałkiem nie kombinuj tylko szukaj całej głowy z MK2 GTi.
nie jeden tak pojechal i lata........... ja z premedytacja robie na jetronicu...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
a jesli idzie o natrysk oleju na tlok ... czy jest to TAKA koniecznosc ... czy w normalnym uzytkowaniu jesli auto bedzie mialo z 120 KM to moze stopic sie tlok ? Czy poprostu stanie sie to kiedy bede jezdzil z "butem" w podlodze ?
[ Dodano: 30 Wrz 2006 21:58 ]
[ Dodano: 03 Paź 2006 13:21 ]
do gory .... prosze o odpowiedz....
[ Dodano: 30 Wrz 2006 21:58 ]
z jakimi symbolami silniki maja takie glowice ktore proponujesz ? Mam goscia od glowic ale on musi znac kod silnika ....TAZ pisze:Wałkiem nie kombinuj tylko szukaj całej głowy z MK2 GTi.
[ Dodano: 03 Paź 2006 13:21 ]
do gory .... prosze o odpowiedz....
GG 1350638
tel. 501-706-735
tel. 501-706-735