Pytanie takie jak w temacie. Czy jakas glowica podejdzie do 8v na 16v. oznaczenie silnika to audi SF/vw GU.
Z gory dziekuje za porady
Czy jakas głowica bedzie pasowala 16V do 8V przy silniku 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
jezeli chodzi ci o to czy glowice z 16V da sie posadzic na blok 8V to tak, jednak nie obejdzie sie bez przerobki. I tu mozna w 2 strony isc, czyli zafrezowac tloki z 8V ale niestety stopien spr. bedzie w granicy 7-7.5/1 i to auto nie bedzie chcialo jechac chyba ze dmuchniesz. 2 stona to ta ze mozesz zmienic tloki i dac z 16V i masz w sumie problem rozwiazany. Jezeli natomias idziesz odwrotnie czy glowica 8V na blok 16v to tez sie da zrobic przez wymiane tlokow lub zafrezowanie tych z 16v ,jezeli zafrezujesz stopien spr. bedzie ogromny , nie chce mi sie liczyc ale wiecej niz 13/1 napewno - bedzie stukac ;/
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
czyli najprosciej bedzie wymienic głowice i tłoki. a powiesz mi jeszcze od jakiego silnika by pasowały tłoki i głowica? Głownie mi chodzi o to czy kanały od chłodzenia i od oleju beda pasowac.
W sercu tylko VW.
Wszystko niby pasuje, ale jak sobie to wszystko zsumujesz to wychodzi taniej kupić cały silnik 16V. Też kiedyś myślałem nad tym, ale gra nie warta świeczki. Przeróbka wyniesie ok 1500-2000zł, a nie wiadomo jak to zagra.
podejdzie, w tym temaice masz liste części niezbędnych do takiej przeróbki:cygan91 pisze:Pytanie takie jak w temacie. Czy jakas glowica podejdzie do 8v na 16v. oznaczenie silnika to audi SF/vw GU.
Z gory dziekuje za porady
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p5721380" onclick="window.open(this.href);return false;