Jaka skrzynia do 1.8 GU ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Obecnie skrzynia jest od 1.6 czyli pierwotnego silnika . Chciałbym szybciejsza skrzynie, a i tak czeka mnie wymian bo ta co mam juz nie jest w najlepszej kondycji.
Z gory dziekuje za porady
Z gory dziekuje za porady
W sercu tylko VW.
A przy jakim silniku szukac takiej skrzyni i przy jakim VAG-u?
W sercu tylko VW.
prawie wszystkie tdi do 1996r ale wtedy, musisz zmienić sprzęgło, przerobić sprzęgło na hydrauliczne lub dokupić linkowy wysprzęglik, zmienić kasete biegów.
Bo 020 już dłuższych od 4T chyba nie było, a jest ona tylko trochę szybsza od 4S, aha i zapomniałem że ty masz benzynę a nie Td, w takim razie tdi mogło by być za długie myślę że passat b3 td albo 2.0 benzyna coś z tych skrzyń, ale to najlepiej zobaczyć przełożenia i wybrać najbardziej odpowiadającą. Tylko musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto bo to koszt jakichś + - 500zł i trochę roboty, Chyba że masz to tylko do jeżdżenia na co dzień to kup 4T będzie trochę lepiej a wszystko pasi, Ja miałem 4S w KR(1.8 16v 139km) i było tak akurat, 70/1, 110/2, 160/3 jak raz testowałem.