witam
potrzebuję pomocy jestem w trakcie zmiany silnika miałem 1.8 GU na gaźniku teraz siedzi 2,0 8v ADY 115ps z passata b4 problem jest następujący w golfie mk1 licznik jest na linkę a dokładnie prędkościomierz natomiast w passacie nie ma linki jest to zastąpione elektryką, chce pozostać przy ori liczniku lecz czy dostanę taką linkę ?? znalazłem ostatnia takie coś http://auto-truck3.pl/product.php?id_product=1233" onclick="window.open(this.href);return false; zastanawiam się czy mogę wymienić końcówki na lince i czy będzie to działać ??
a może ktoś ma inny patent ??
może ktoś już przerabiał taki problem ??
swap mk1 cabrio
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
swap mk1 cabrio
Górna część impulsatora jest odkręcana. Odkręć ją i będziesz mógł zamiast tej elektroniki zamontować tam linkę z golfa mk2 1,3. (chyba że ta z golfa mk1 też jest nakręcana na ślimak)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
swap mk1 cabrio
Wyciągnij impulsator razem ze ślimakiem i włóż stary ślimak na linke. Powinno hulać. A z 1.3 raczej nie podejdzie.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: swap mk1 cabrio
Nic nie będzie hulać bo ślimak ze skrzyń 020 (na drążek) jest zupełnie inny niż ten ze skrzyń 02A (na hydraulikę). Nie wprowadzaj kolegi w błąd. Do ślimaka po odkręceniu impulsatora linka z 1,3 pasuje bo mam tak to zrobione w jetcie mk2 1.8T.
anaba255 pisze:Wyciągnij impulsator razem ze ślimakiem i włóż stary ślimak na linke. Powinno hulać. A z 1.3 raczej nie podejdzie.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
swap mk1 cabrio
bugalon, ma racje.Zupelnie inne skrzynie.O2a mozna pomodzic jak poprzednik napisal i nie ma z tym zadnego problemu,poza oczywiscie kiepskim dostepem
...it has so much torque,that could tear a whole in time
...this is not acceleration. It's TELEPORT
...this is not acceleration. It's TELEPORT