Cos zeby byl Mocniejszy :D MK2 1.8 GTI 8V PF

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » czw cze 22, 2006 22:26

cartonik pisze:ja niewiem Tyle mi powiedzieli jak Kupywalem w Niemczech ze jestem 134 Konie a z Tym Komputerem to sa dwa rodzaje Pierwszy i Drugi slyszalem ze cos takiego jest :bajer:
no jest cos takiego, i w PF jest własnie ten II - Digifant II, w g60 był montowany I - digifant I

najlepiej zapodaj foto silnika, moze masz G60 :grin: i nie wiesz o tym

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
cartonik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: cartonik » czw cze 22, 2006 23:16

hehe no mozliwe Silnik jest rozebrany ale zapodam Foto stare bo cale auto teraz przechodzi Modyfikacje :D :hmm:

[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 23:19 ]
a tak wogole to na Tym Komputrze pisze wlasnie mi Digifant II :D :hmm:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » pt cze 23, 2006 00:06

cartonik pisze:
ja niewiem Tyle mi powiedzieli jak Kupywalem w Niemczech ze jestem 134 Konie a z Tym Komputerem to sa dwa rodzaje Pierwszy i Drugi slyszalem ze cos takiego jest :bajer:
cartonik pisze:na Gazniku :D
ignorant czy prowokator ??

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » pt cze 23, 2006 08:00

cartonik pisze:hehe no mozliwe Silnik jest rozebrany ale zapodam Foto stare bo cale auto teraz przechodzi Modyfikacje :D :hmm:

[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 23:19 ]
a tak wogole to na Tym Komputrze pisze wlasnie mi Digifant II :D :hmm:
ooo, jakis unfall byl przpdem :grin:

no to skoro masz digifant II na ecu to PB lub PF, wiec nie wiem kto ci naopowiadał takich komedi z przejsciami na II

www.vrservice.pl

males
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: males » pt cze 23, 2006 10:41

Mi sie chwalil ze ma 150 koni i niby ma wykres z chamowni hehe.... moze niech go wkleji :bigok: pewno inni tez zobacza :)

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » pt cze 23, 2006 11:24

males pisze:Mi sie chwalil ze ma 150 koni i niby ma wykres z chamowni hehe.... moze niech go wkleji :bigok: pewno inni tez zobacza :)
to czekamy na wykres :food:

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
cartonik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: cartonik » pt cze 23, 2006 14:00

Powiedzieli mi ze jak podlacze to co jest zaznaczone na zdjeciu w czerwony kwadrat to zwiekrza mi moc o 20 Koni co prawda to prawda bo wteczas automatycznie obroty ida w gore i jest silniejszy ale niewiem czy o 20Koni bo nie bylem na hamowni i nie sprawdzalem brat jak go kupil dostal swistek z hamowni z Niemczech Tylko gdzies to zgobil ale za miesiac sprawdze i bedzie wykres :chytry:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » pt cze 23, 2006 14:05

cartonik pisze:Powiedzieli mi ze jak podlacze to co jest zaznaczone na zdjeciu w czerwony kwadrat to zwiekrza mi moc o 20 Koni co prawda to prawda bo wteczas automatycznie obroty ida w gore i jest silniejszy ale niewiem czy o 20Koni bo nie bylem na hamowni i nie sprawdzalem brat jak go kupil dostal swistek z hamowni z Niemczech Tylko gdzies to zgobil ale za miesiac sprawdze i bedzie wykres :chytry:
:panna: :panna: :panna: :panna: :panna: :panna: :panna: :panna: :panna:

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
cartonik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: cartonik » pt cze 23, 2006 14:11

:helm: :helm: :helm: :helm: :helm: :helm: :helm: :helm: :jezor: :jezor: :jezor: :jezor: :jezor: :jezor: :jezor:

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » sob cze 24, 2006 01:29

jazda, jazda, jazda, jazda, techno, techno, techno techno techno.... :P
czekamy na wykres, najlepiej z podlaczonym i niepodlaczonym czerwonym kwadratem...
po wprowadzonych modyfikacjach obstawial bym na moc ok 102-107km :)

Awatar użytkownika
cartonik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: cartonik » sob cze 24, 2006 09:39

zobaczymy Ty lepiej nic nie obstawiaj bo niewiesz co mam za silnik nie jechales Tym nawet a pozatym Je..ć Techno!!! :bajer: :bajer: :bajer: :bajer: :bajer: :bajer:

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » sob cze 24, 2006 10:16

malolat pisze:jazda, jazda, jazda, jazda, techno, techno, techno techno techno.... :P
Co tu graja?
...obstawial bym na...
Eeee dobrze trafilem, lubie hazard.. tez bym postawil 3:1 na kwadracik czerwony, ale zdjecie za slabe i nie wiem co ma ten kwadracik..

Pozdro
Gitner

PS: mam dola.. popsztykalem sie z baba o forum..

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob cze 24, 2006 13:19

cartonik,
PF nie jest na gaźniku to raz
nie znam PF który by miał ponad 130 KM :) bo to sie po porstu nie opłaca, KR PL ze skrzynia kosztują tysiac zł i wtedy masz te 129 albo 139 KM

Jak chcesz z niego wycisnac 160 KM to musisz np przeprowadzic generalny remont z uwzględnieniem przygotanawia pod sprezarke i po remoncie zaozyc do niego g60 i bedize 160 KM tylko ze to sie mija z celem i to bardzo... 160 czyli tyle samo co PG czyli g60 seria
albo pojśc w baaardzo zaawansowańa modyfikację N/A co bedzie baaardzo drogie (wałki komp, obróbka, wydechy , pewnie remont hehe itd ) i auto juz nie beidze za bardzo na ulice jak ktos już pisał, ostre wałki, spalanie

w ogole smieszne rzeczy piszesz cartonik, nie masz widze prawie w ogole pojecia a zaczynasz temat piszac jedno zdanie, ze chceesz wiecej koni i tylko tyle....No to troche za mało....
Na pewno takim zapytaniem nie sprowokujesz poważnej dyskusji, co najwyżej ludzie beda tu zaglodac i Ci pisac ze powariowałes i beda miec siwietny ubaw czytajac takie bzdury....

Najprostszym sposobem na sprawdzenie co to jest za motor to sprawdzenie numerów wybnitych na bloku czyż nie?? jak nie wiesz gdzie one sa to ci powiem....

Wracajać do PFa to ja mam takiego serią wiec moze chciałbyś kiedyś sie zmierzyc z seryjnym PFem i zobaczyc ile tak na prawde masz koni :hehe:

poza tym niezły bajkopisarz z ciebie jest , bo nikt z niemiec nie dostaje wykresów z hamowni, a juz na pewno nie jestem w stanie uwierzyc ze dostałeś wykresy do PF kupionego w Niemczech, na których było 134 KM....w to ze nahdlarz tak mówił to spoko ale ze wykresy tez gdzies miales ale sie zgubiły??? hmmm

[ Dodano: Sob Cze 24, 2006 13:31 ]
czy to moze pomalowanie kabli zapłonowych i odpowietrznika na niebiesko daje taki przyrost mocy???

ej chłopaki ja teżmam taki kwadrat czerwony u siebie i jak go gdzieś wsadze to bede miał 20 KM wiecej ? :bajer:

Awatar użytkownika
puniek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: puniek » sob cze 24, 2006 13:59

Takie cóś żółte to +10 kucy najmniej... ;)

Pamiętaj: pomoc = punkt. Pozdrowienia!

Zablokowany

Wróć do „Speed”