Jak zwiekszyc moc w NZ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak zwiekszyc moc w NZ??
Witajcie, mam polo 86c 2f 1.3 NZ. Wiem ze te same silniki byly montowane tez w golfach i tu moje pytanie czy ktos modyfikowal juz lub wie jak mozna zwiekszyc jego moc
=> co VW to VW <=
Hmm, niepocieszyles mnie ta informacja no ale nie spodziewalem sie tez ze latwo za pomoca prostych przerobek uzyskam dobre efekty. Oczywiscie zastanawialem sie tez nad swapem ale g40 tlyko ze boje sie ze jak kupie uzywany motor to odrazu bede musial regenerowac kompresor a z drugiej strony na dzien dzisiejszy niemam funduszy na to.
=> co VW to VW <=
- Rales [BBG]
- Nowicjusz
- Kontakt:
no a g40 do tego silnika ? tzn do NZ ?
te silniki praktycznie sa takie same ! qmpel ma g40
wiec sa jakies szczegolne roznice miedzy NZ a tym z polowki ? bo chetnie bym wrzucil kompresorek do mojego 1.3 na bezczelnego przykleil chromowane literki 1.3 na tyle i bujal sie szukajac naiwnego na swiatlach
te silniki praktycznie sa takie same ! qmpel ma g40
wiec sa jakies szczegolne roznice miedzy NZ a tym z polowki ? bo chetnie bym wrzucil kompresorek do mojego 1.3 na bezczelnego przykleil chromowane literki 1.3 na tyle i bujal sie szukajac naiwnego na swiatlach
taak... po prostu genialne... spróbuj uturbić seryjny silnik wolnossący, jeszcze w tym wieku i tej pojemności... na pewno daleko zajedziesz... a poza tym - te silniki - NZ i z Polo G40 różnią się i to sporo...
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
m3tal, nie uturbil ale wrzucil kompresor Troche roznic jest, najlepiej sie poinformowac u posiadaczy polowek z g40 motorem polecam http://www.vwpkp.superhost.pl/forum/index.php tutaj dowiecie sie wszystkiego na temat roznic oraz mozliwosci przerobek.
=> co VW to VW <=