Witam.
Mam w golfie silnik 1.6 75KM.
Myślę, o przedkładce, i wsadzenia silnika 2.0 115KM - akurat taki mam dostępny od ręki.
Czy jest to realne, i co bede musial przerobić ?
- kolektor/wydech
- wiązka el.
- komputer
Skrzynia biegów ?
Proszę o porady.
[MK3] SWAP 1.6 - > 2.0
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[MK3] SWAP 1.6 - > 2.0
tak bo ta jest na wodziki a potrzebna będzie na linki i sprżegło jest inne i za słabe. Pewnei dojda jeszcze łapy, pedały, pompka sprzegła, wysprzeglik, przewody, inny zbiorniczek do płynu ham. i wiele innych.
- Dansli
- Ma gadane
- Auto: GOLF4 4mot. ARL; GOLF 6R CRZA
[MK3] SWAP 1.6 - > 2.0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=6022" onclick="window.open(this.href);return false;
Montaż i serwis ogrzewań postojowych WEBASTO. Adaptacje, kodowania itd.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Re: [MK3] SWAP 1.6 - > 2.0
Nie kolego mk3 2,0 115 ma skrzynie na wodziki i taka skrzynie typowa do tego silnika potrzebuje kolegaszymin89 pisze:tak bo ta jest na wodziki a potrzebna będzie na linki i sprżegło jest inne i za słabe. Pewnei dojda jeszcze łapy, pedały, pompka sprzegła, wysprzeglik, przewody, inny zbiorniczek do płynu ham. i wiele innych.
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- sekator87
- gr. świętokrzyska
- Kontakt:
[MK3] SWAP 1.6 - > 2.0
silnik, skrzynia, wiązka silnikowa, koputer, wydech i dobrze było by hamulce przełożyć z gti 280mm.
Mój prawie GTI
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.