mk3 1.4ABD wiecej mocy???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
witam planowałem kupic golfine 3 ale nie z mniejszym silnikiem niż 1.6 do czasu gdy znalazłem w miare taniego z silnikiem 1.4abd (60KM) i moje pytanie brzmi co moge zrobic zeby poprawić jego osiagi mysle ze jak na jego mase iwielkosc silnika to 150km/h ktore osiagnal na autostradzie nie jest zle ale chciałbym go ulepszyc:) o ile da sie z tym zrobic moze ktos cos kombinował piszcie
-
- Gadatliwa bestia
Kolektor wydechowy dwururkę z 1.6, plan jeża i cały wtrysk z golfa 1.8 lub sama przepustnica. to tak pokrótce małym nakładem finansowym.
-
- Gadatliwa bestia
Plan, piłowanie, głownie chodzi o usuniecie podgrzewanie powietrza w kolektorze dolotowym. a co do pytania o polepszenie przy tych modach to na pewno autko lepiej bedzie sie zachowywało w górnym zakresie obrotów. Sama przepustnica powinna poprawić napełnianie bo 1.4 ma średnice chyba 36 lub 34mm a 1.8 38 mm.
I jak zalozysz ta przepustnice to auto nie bedzie chodzic wcale, za duza ona bedzie
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
Ja zakładałem w prawdzie do 1.6 abu a nie 1.4 abd ale u mnie auto na pewno nie chodziło gorzej.
Podbijam temat.... Coś więcej może o zmianie zespołu wtryskowego na ten z 1.8??