Swap Golf III z 1,8 benzyna na 1,9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam
Mam Golfa MK3 z silnikiem 1,8 benzyna 90 PS.
Chcialbym zamiat niego wsadzic do Golfiny silnik 1,9 TDI z Golfa 3 badz 4 o mocy minimum 110 PS.
Moje pytanie brzmi:
Co musze miec do tej przerobki nie liczac silnika i skrzyni biegów?
Jak ktos cos wie na ten temat albo zna kogos w zachodniopomorskiem kto przeklada silniki to bylbym wdziecczny za info
Czekam na podpowiedzi
Mam Golfa MK3 z silnikiem 1,8 benzyna 90 PS.
Chcialbym zamiat niego wsadzic do Golfiny silnik 1,9 TDI z Golfa 3 badz 4 o mocy minimum 110 PS.
Moje pytanie brzmi:
Co musze miec do tej przerobki nie liczac silnika i skrzyni biegów?
Jak ktos cos wie na ten temat albo zna kogos w zachodniopomorskiem kto przeklada silniki to bylbym wdziecczny za info
Czekam na podpowiedzi
- Bruno77
- vag-podkarpacie.pl
- Kontakt:
odświeżę temat....
myślę nad zakupem jakiegoś rozbitego MK3 TDI byle by przód był dobry i zrobić swapa w moim golfie 1,8 benzyna na właśnie TDI
i tu moje pytanie mają całe drugie auto zrobie to bez problemów większych chodzi mi o mocowania silnika itd.... rama jest taka sama??? proszę o sugestie
myślę nad zakupem jakiegoś rozbitego MK3 TDI byle by przód był dobry i zrobić swapa w moim golfie 1,8 benzyna na właśnie TDI
i tu moje pytanie mają całe drugie auto zrobie to bez problemów większych chodzi mi o mocowania silnika itd.... rama jest taka sama??? proszę o sugestie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=338716&p=4409474#p4409474
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
co do mk3 jesli kolo jest na 4 sruby to zasadniczo nie przekladasz nic poza wiazka skrzynia i silnikiem z dolotem, choc przydaloby sie do tego jeszcze oski, i hamulce bo mozesz miec slabe przy tdi 110 z 5 srubami wymieniasz wszystko z wachaczami i zwrotnicami.
co do mk4 lapy zadne nie pasuja do mk3 musisz spawac lapy ponadto z wiazka potrzebujesz takze licznik lub zlikwidowac immo
co do mk4 lapy zadne nie pasuja do mk3 musisz spawac lapy ponadto z wiazka potrzebujesz takze licznik lub zlikwidowac immo
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
odswiezam moje oytanie brzmi nastepujaca jak bym kupił anglika TDi too co musze iec zeby przełozyc z benzynki własnie na tego anglika cooo mi jest potrzebne prosze o rady
-
- Niesolidny sprzedawca
napewno pedały, zegar i być może servo, ale nie koniecznie
smaruj gofera dżemorem!!!
ale ja mam w polsce auto golfa i chcialbym własnie na tamtego coo mam w polsce przełozyc wszystko caly silnik i cooo ja musze zmienic prosze o rady
Re: Swap Golf III z 1,8 benzyna na 1,9 TDI
pozwolę odświeżyć. jeżeli chcesz przekładać z benzynki na TDI to musisz całą instalację elektryczną przełożyć a jak nam wszystkim powszechnie wiadomo angliki mają kierownicę po prawej stronie co za tym idzie instalacja nie pasuje czyli trzeba ją przerobić a to już trochę zabawy jest układ kierowniczy zostawiasz od benzyny hamulce itd. również nie pamiętam dokładnie ale chyba ułożenie silnika tdi i benzyny jest takie samo więc i serwo powinno pasować a jeżeli się mylę to będziesz musiał serwo TDI włożyć do benzyny tyle że po właściwej stronieBasss2 pisze:Panowie powiedzcie co o tym myslicie albo moge tu kupic golfa 2,0gti ale wolał bym na tdi i co musze zrobic mozna zarejestrowac takie auto po swapie na diesla /?? boo silnik chyba z anglika ze skrzynia podejdzie doo budy z benzynki ?? i coo mi jest wtedy potrzebne co z układem kierowniczym musze zrobic co z hamulcami ??
- rudy
- Łowca rarytasów :-)
- Kontakt:
Jeżeli mógłbym się dołączyć. Czy na seryjnym zawieszeniu w benzynie jak przełoży się TDI np. 90PS to nie będzie ''dygotać'' cała karoseria bo ja słyszałem że jeden jak przełożył z benzyny na diesla to trząsł się
Czy nie trzeba przekładać zawieszenia?
Czy nie trzeba przekładać zawieszenia?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Swap Golf III z 1,8 benzyna na 1,9 TDI
zanim weźmiesz się za przeszczep, poczytaj sobie to
mi pomogło
mi pomogło
- DamianBorek
- I <3 VAG
Panowie, odświeże;D
Czy w MK2 z benzynowym silnikiem, musze wymieniać układ zasilania (bak, przewody itd) na te z diesla?
Mam drugiego MK2 dawcę z silnikiem TD, nie problem przełożyć, ale pytam czy to konieczne.
Czy w MK2 z benzynowym silnikiem, musze wymieniać układ zasilania (bak, przewody itd) na te z diesla?
Mam drugiego MK2 dawcę z silnikiem TD, nie problem przełożyć, ale pytam czy to konieczne.
Nie trzeba. Tylko zwężkę z baku wywalić trzeba.
Moje MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=414862 - sprzedane
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183