Więcej mocy z 1.6D JP ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Więcej mocy z 1.6D JP ?
Odgrzebując temat, który ciekawe się rozwinął podsyłam następny patent na lepsze dotlenienie JPeka. Czy założenie kolektora od 1.9D 1Y wraz z puchą filtra jest głupim pomysłem?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Więcej mocy z 1.6D JP ?
takVWPABLO pisze:Czy założenie kolektora od 1.9D 1Y wraz z puchą filtra jest głupim pomysłem?
ja ostatnio trochę porobiłem przy moim silniku, gov mod, timing mod, muśnięty zaworek ciśnieniowy w pompie (na filmiku jeszcze bez), wtryski z SB i do tego dawka
efekty:
film nagrywany na lekkiej dawce (zawsze można podkręcić ) i na dodatek nisko go kręciłem bo dokładnie na licznik nie widziałem
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Więcej mocy z 1.6D JP ?
Ładnie leci, a jak z kopceniem?
I drugie pytanie - ile wbiłeś trzpień od przyśpieszenie wtrysku?
I drugie pytanie - ile wbiłeś trzpień od przyśpieszenie wtrysku?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Więcej mocy z 1.6D JP ?
bezdymnie nie jest, ale zle tez nie
zaworek wbilem na oko, wbijak 6mm i maly mloteczek, pare delikatnych uderzen, jakby co to mialem kilka zaworkow w rezerwie wiec strachu nie bylo
zaworek wbilem na oko, wbijak 6mm i maly mloteczek, pare delikatnych uderzen, jakby co to mialem kilka zaworkow w rezerwie wiec strachu nie bylo
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Więcej mocy z 1.6D JP ?
Po zrobieniu tych modów silnik nie ma za mało powietrza w górnym zakresie obrotów? Gov mod ma na celu zwiększenia dawki, aby silnik żwawiej się kręcił powyżej 3 tys obrotów, a co z powietrzem, które jest równie istotne?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Więcej mocy z 1.6D JP ?
nie rozmawiamy na takie tematyVWPABLO pisze:Po zrobieniu tych modów silnik nie ma za mało powietrza w górnym zakresie obrotów?
serio to na moje oko bardziej kopci przy niskich obrotach niz powyzej 4000, 5000
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Więcej mocy z 1.6D JP ?
Mam kilka pytań związanych z JP-ekiem ale nie podnoszeniem mocy
1. Jak z awaryjnością tego silnika bez kombinowania ?
2. Jakie osiągi i spalanie ma ten silniczek w Jettce A1 ?
3. Dobry ten silnik na dojazd do pracy ? ( w miesiącu koło 1 tyś km. będę robił )
PozdraVWiam
1. Jak z awaryjnością tego silnika bez kombinowania ?
2. Jakie osiągi i spalanie ma ten silniczek w Jettce A1 ?
3. Dobry ten silnik na dojazd do pracy ? ( w miesiącu koło 1 tyś km. będę robił )
PozdraVWiam
Więcej mocy z 1.6D JP ?
1.Ostatnio robiłem egzemplarz który miał najechane 925 000km i palił bez zastrzeżeń
2.osiągi nie powalają, spalanie kolo 5L/100
3.Silnik dobry nie wysilony, tylko stara konstrukcja i przy -20 na zewnątrz może nie zapalić po nocy
2.osiągi nie powalają, spalanie kolo 5L/100
3.Silnik dobry nie wysilony, tylko stara konstrukcja i przy -20 na zewnątrz może nie zapalić po nocy
Mój Granat: http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=498886
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Więcej mocy z 1.6D JP ?
Co do punktu 3 , można coś zmienić żeby tego uniknąć ? I da się jakoś przerobić ssanie ręczne na automatyczne ?