Domowe Turbo Golf 1.8 Mono 90km

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Dami133
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Domowe Turbo Golf 1.8 Mono 90km

Post autor: Dami133 » czw maja 13, 2010 11:45

Witam. potrzebuje zaczerpnąć rady a raczej chcę poznać prawde. :)

Mianowicie znajomy uturbił Golfa 3 1.8 ale oznaczenia silnika nie znam.
90km ma więc mono. Golf nie dość że jest na Gazie to jeszcze wsadzoną ma Turbine.
Turbina z Opla, Inter nie wiem od czego, troche przewodzików, smarowanie z czujnika ciśnienia oleju standard itp. Teraz fakty. Auto ma " kopa ". Turbina się włącza przy ok 1700obrotach. ustawiona na 0.5 bara około. Jaką to może mieć moc? rzędu 140koni?

Ciekawi mnie to, jeździ na gazie, i już tak ponad pół roku, i nic się nie dzieje. Ale nie dowiedziałem się czy musiał zmieniac coś w komputerze i tego jestem Ciekaw, teoretycznie w Mono chyba inaczej się steruje dawką paliwa, a w przypadku gazu to chyba nie ma znaczenia.

Prosiłbym kogoś o objaśnienie, czy takie domowe turbo można założyć bez ingerencji w komputer? przy Mono? I jak jest z tym gazem bo gaz to nie sekwencja. Koszt nie przekroczył 1000zł za tą modyfikacje a dla samego efektu Blow Offu chętnie bym taki zabieg domowy wykonał, by w ladnym stylu dojeździć jednostke i pomyśleć o 2.0 16v :)

I Bardzo prosze darować sobie posty typu głupi pomysł, że lepiej kupic to kupić tamto, że gaz itp bo to nie śmietnik, licze na jakąś fachową odpowiedz.

Z Góry dziękuje.

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » pt maja 14, 2010 14:49

1. Można załozyc turbo bez ingerencji w komputer o ile chcesz jeździć tylko na gazie.
2. Gaz puszczasz przez turbinę a mikser dajesz w dolocie. (rozumiem, że konsekwencji strzału nie chcesz znać?)

Sugeruję zdobyć trochę więcej wiedzy na temat uturbiania używając szukajki. Na razie po pytaniach jakie stawiasz widać, że chcesz coś zrobić na czuja a to sie na pewno nie uda.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
RyKa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: RyKa » ndz maja 16, 2010 00:12

Dami133,
napisz w tym temacie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=232594
:bigok:

OCEŃ MOJEGO VARIANTA :