g60 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Niesolidny sprzedawca
g60 16v
Witam. mam zamiar kupić corrado g60 i założyć mu głowicę 16v i w związku z tym mam kilka pytań: czy kanały olejowe oraz wodne będą się zgadzać, czy tłoki nie spotkają się z zaworami- jeśli tak, to czy można podebrać trochę z tłoków(wyfrezować gniazda, w które będą mogły wchodzić zawory, poza tym odpręży to trochę silnik i pozwoli więcej dmuchnąć) czy sprzęgło wytrzyma, czy dół da radę (silniki takie miały po 210ps). i jeszcze jedno- co myślicie o TURBOsprężarce współpracującej z kompresorem, tzn. od dołu ciągnie kompresor, potem do akcji wkracza turbo. i jeszcze jedno- czy będzie mi potrzebna jakaś specjalna uszczelka pod głowicę? oraz ile może palić taki silnik.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
wolf747, witamy Cię na forum. Dobrze, że do nas dołączyłeś. Zanim jednak zaczniesz pisać, zapoznaj się z opcją "szukaj" (szczególnie tą na dole strony). Takich tematów jak Twój było już przynajmniej kilka.
Bez większej rzeźby nie da się zrobić tego co chcesz. Powodów jest kilka
1. Niewłaściwy stopień sprężania
2. Brak odpowietrzenia skrzyni korbowej
3. Niewłaściwa konstrukcja denka tłoka (wystapi kolizja między tłokami a zaworami w głowicy).
Poczytaj w szukajce. Znajdziesz wszystkie odpowiedzi.
Bez większej rzeźby nie da się zrobić tego co chcesz. Powodów jest kilka
1. Niewłaściwy stopień sprężania
2. Brak odpowietrzenia skrzyni korbowej
3. Niewłaściwa konstrukcja denka tłoka (wystapi kolizja między tłokami a zaworami w głowicy).
Poczytaj w szukajce. Znajdziesz wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie