Zmiana przełożeń skrzyni biegów 1.9 TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Mateusz GTD
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam!
Mam VW Golfa III 1.9 TD GTD. Silnik AAZ 100 KM po remoncie z chipem i sportowym ukł. wydechowym. Pewnie wszyscy wiedzą, że są to silniki o bardzo dobrym przyspieszeniu, ale dość małej przędkości maksymalnej. Mój Golf wyciąga około 180 km/h przy 4400 obr./min. A juz przy 110 km/h osiąga wg. mnie za wysokie obr. bo 2850.
Moje pytanie: czy jest możliwość założenia innej skrzyni biegów z dłuższymi przełożeniami, np od TDI 6 bieg. Czy jest możliwość wydłużenia przełożeń skrzyni biegów?
Mam VW Golfa III 1.9 TD GTD. Silnik AAZ 100 KM po remoncie z chipem i sportowym ukł. wydechowym. Pewnie wszyscy wiedzą, że są to silniki o bardzo dobrym przyspieszeniu, ale dość małej przędkości maksymalnej. Mój Golf wyciąga około 180 km/h przy 4400 obr./min. A juz przy 110 km/h osiąga wg. mnie za wysokie obr. bo 2850.
Moje pytanie: czy jest możliwość założenia innej skrzyni biegów z dłuższymi przełożeniami, np od TDI 6 bieg. Czy jest możliwość wydłużenia przełożeń skrzyni biegów?
Mateusz GTD
Z mk1 da radę ze skrzyni FF wsadzić 5 bieg. To zestawienie największy Vmax pozwoli uzyskać, ale nie tak duży, około 10 km/h więcej będzie można jechać.
Można też z 1Z wsadzić skrzynie, przy ASD masz Vmax 225 km/h. Ale to już więcej zabawy z wymianą.
Można też z 1Z wsadzić skrzynie, przy ASD masz Vmax 225 km/h. Ale to już więcej zabawy z wymianą.
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 00:34 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mateusz GTD
- Mały gagatek
- Kontakt:
Bardziej interesował by mnie ten 2 sposób. Właśnie o takiej szybkości myślałem. Mogę prosic o więcej szczegółów ?
Mateusz GTD
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Zmiana przełożeń skrzyni biegów 1.9 TD
a gdzies ty tego *#cenzura#* wsadziles?Mateusz GTD pisze:z chipem
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- Mateusz GTD
- Mały gagatek
- Kontakt:
W Niemczech, dlaczego?
[ Dodano: 21 Lut 2010 00:58 ]
Z tego, co wiem zrobił to pierwszy właściciel. Ja zajęłem się wydechem i zwiększeniem dawki paliwa.
Z tego, co wiem zrobił to pierwszy właściciel. Ja zajęłem się wydechem i zwiększeniem dawki paliwa.
Mateusz GTD
souler pisze:Mateusz GTD napisał/a:
z chipem
a gdzies ty tego hyhy wsadziles?
PRZECIEŻ AAZ i 1.9 td nie ma komputera, więc kolega pyta gdzie on niby jest zamontowany, bo też bym chciał :green_fuck:Mateusz GTD pisze:W Niemczech, dlaczego?