witam . . otóz mam pytanie ktore mnie dreczy .
stozek jak wiadomo mocy NIE DAJE !! jedynie to dzwiek
jesli zmieniamy rure dolotowa od przepustnicy do przepływki to zmieniamy moment obrotowy moc i mozemy nawet osłabic silnik bo nie bedzie to dobrze wyliczone
bo mam taki pomysl i był juz zrealizowany i chce to teraz zrobic ładniej i lepiej
nie chce inwestowac w stozki K&N czy jakies tam bo szkoda na to pieniedzy
mam zamiar zrobic to duzo taniej tzn nie przkraczajac max 15 zl a miec dzwiek doslownie taki sam jak na stozku i miec przy tym lepsza filtracje powietrza niz stozki znanych firm
a to co jest przed przepływka ? tzn sciagmy puche zakladamy filtr stozkowy czy modyfikujemy seryjna puszke ( czytaj dziurawimy ) tez zmienia parametry auta ?
stozki nie stozki wkladki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Yuri,
nie chce zadnych ale to kompletnie zadnych dodatkowych koni nawet setnych dziesiatek koni mechnaicznych . . ani nawet 1 Nm
poprostu chce sie dowiedzic czy przeróbka obojetnie czego przed przepływka moze oslabic silnik !!
jesli chodzi o NZ i to ze myslisz ze jestem nastepnym włascicielem super turbo mega 1.3 który chce podniesc moc w soim bolidzie za parenascie zl to sie myliszAkurat w NZ to cokolwiek zrobisz z dolotem to da Ci najwyżej lepsze samopoczucie.
nie chce zadnych ale to kompletnie zadnych dodatkowych koni nawet setnych dziesiatek koni mechnaicznych . . ani nawet 1 Nm
poprostu chce sie dowiedzic czy przeróbka obojetnie czego przed przepływka moze oslabic silnik !!
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 19:48 przez CIENKII, łącznie zmieniany 1 raz.
- GTI EDITION -