jak powinien wygladac wydech-przelot 1.9TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jak powinien wygladac wydech-przelot 1.9TD
witam jako ze mam mozliwosci. chcialbym zrobic sobie przelot.. tylko pytanie czy pomoze to silnikowi? mowa o silniczku 1.9td w mk3. z jakiego materialu rury i jakiej srednicy? i czy wogole warto sie zabierac??
moje mk3 AAZ+ -120 na rsl
viewtopic.php?p=4030824#4030824" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?p=4030824#4030824" onclick="window.open(this.href);return false;
potocznie mówi się że coś daje... google coś ci na ten temat powie. Co do materiału to może to byc zwykła rura (zacznie korodować) albo kwasiak (nie koroduje pod warunkiem dobrego spawania). Średnica minimum 2 lub 2,5 cala.
Jeśli robisz wydech to należałoby też zając się kolektorem wydechowym i uwolnieniem dolotu... Koszty nie małe i problemów również nie mało. Przeglądy techniczne i kontrole policji, a według mnie dźwięk TD z przelotem nie jest aż tak fascynujący i na długie trasy będzie uciążliwy, nie daj bóg jak źle ustawisz rury i zaczną dudnieć.
Jeśli robisz wydech to należałoby też zając się kolektorem wydechowym i uwolnieniem dolotu... Koszty nie małe i problemów również nie mało. Przeglądy techniczne i kontrole policji, a według mnie dźwięk TD z przelotem nie jest aż tak fascynujący i na długie trasy będzie uciążliwy, nie daj bóg jak źle ustawisz rury i zaczną dudnieć.