1.8GT 90km szarpie i szczela w przepustnice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.8GT 90km szarpie i szczela w przepustnice
Witam koledzy mam taki poblem mam mk2 syncro 1.8GT 90km na mechanicznym wtrysku
od jakiegoś czasu dzieje mi sie cos takiego odpale jest dobrze przejade sie kawałek
i zacznie szarpac i szczelac w przepustnice.raz to sie dzieje raz nie.zgasze go i jest znowu dobrze przejade i to samo.wymieniłem aparat zapłonowy,cewke,kable. i dalej to samo
paliwo dostaje do rozdzielacza.co to moze byc moze ktoś sie juz z tym spotkał mam juz go dosc
od jakiegoś czasu dzieje mi sie cos takiego odpale jest dobrze przejade sie kawałek
i zacznie szarpac i szczelac w przepustnice.raz to sie dzieje raz nie.zgasze go i jest znowu dobrze przejade i to samo.wymieniłem aparat zapłonowy,cewke,kable. i dalej to samo
paliwo dostaje do rozdzielacza.co to moze byc moze ktoś sie juz z tym spotkał mam juz go dosc
Takie małe biołe i bez dach 16V
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bez diagnozy g zrobisz ale moze jesli to bydle ma sonde ona klekla???
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
evolution, ma sonde
odpalisz go zapali bez problemu chodzi idealnie zagrzeje sie i cos go pier..nie i kapa
a teraz to juz wogule nie zapali
[ Dodano: 31 Paź 2009 22:01 ]
on ma tez kata moze byc tak ze kat jest zatkany i jak sie zagrzeje przegrzewa sonde i daje złą informacje do kompa ?
odpalisz go zapali bez problemu chodzi idealnie zagrzeje sie i cos go pier..nie i kapa
a teraz to juz wogule nie zapali
[ Dodano: 31 Paź 2009 22:01 ]
on ma tez kata moze byc tak ze kat jest zatkany i jak sie zagrzeje przegrzewa sonde i daje złą informacje do kompa ?
Takie małe biołe i bez dach 16V
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie wymyslaj sprawdz sonde sprawdz reszte i wymien co trzeba, choc po objawach ona siadla
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
w mk2 RP ecu nie steruje zapłonem, tylko podciśnienie.lipass pisze: jak ecu ma sterować zapłonem?
Spróbuj przekręcić TPS w prawą stronę, tj. w stronę kabiny, do końca. U mnie to działało. Sondę miałem wymienianą na nową.
To samo się działo kiedy miałem zapłon ustawiony książkowo. Musiał być trochę wyprzedzony (grzybek sprawny na aparacie) i było w miarę okej.
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.