Swap 1.6 abu na 2.0 aba
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Swap 1.6 abu na 2.0 aba
Witam. mam okazje kupna rozbitego golfa 2.0 w wersji amerykańskiej i chciałbym ten silnik wraz ze skrzynią wsadzić do mojego golfika i tu rodzi sie pytanie. czy ecu wraz z wiązką bez problemu przełoże czy jest to raczej trudne do wykonania?
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 14:09 przez gracek1906, łącznie zmieniany 1 raz.
to zalezy co jest dla Ciebie trudne a co nie ale ogulnie to radze wyciagając ABA robic foty gdzie jakie kable były i potem prosto złożyć ABA to suuper sprawa ponoć to jedyna wersja VW co ma kute tłoki w standardzie jak ktos uturbia jakąś 2l to tłoki z aba są idealne do turbo
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Mocowania czego?gracek1906 pisze:tzn? co z przekaznikami? A jak sprawa sie ma z układem wydechowym? mocowania bedą pasowały?
Portki i tak musisz zmienić na te z ABA bo ten silnik ma inny kolektor wydechowy niż ten, który masz zamontowany u siebie. Reszta będzie pasować. Przekaźniki sterujące zasilaniem sterowników mogą być różne w tym silniku co masz i tym ze stanów. Trzeba będzie sprawdzić czy w jednym i drugim przypadku w skrzynce jest dokladnie to samo, albo z miernikiem szukać przejść i napięć w instalacji elektrycznej
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
wydech to nie problem przeciez podoginac rurki albo odrazu zrobic pozadny cały ja naprzykład pracuję w sklepie ryby sprzedaje ryby wyuczony in formatyk a uturbiam 9a i wszystkiego mozna sie nauczyc wystarczylo sie nauczyc czytac i logicznie myslec i jakos idzie :D:D powodzenia w modach
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
-
- Gadatliwa bestia
Kolego wasil ślizne dzieki ale niestety zrezygnowałem bo w dawcy było zbyt wiele niedociągnięć, uszkodzeny przepływomierz, chlodnica, wiązka kablów i pare innych rzeczy. Mimo tego że cena była przestepna to i tak zrezygnowałem. Plusik za checi
Ostatnio zmieniony śr lip 08, 2009 21:51 przez gracek1906, łącznie zmieniany 1 raz.