Witam,
Pytanie do znawców tematu..
na allegro znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/item597014172_chiptun ... _90km.html
teoretycznie ma podnieść moc o 12km jeśli chodzi o mojego golfa...
co o tym sądzicie?
czy warto czy samochód nie bedzie wcale dobrze jeździł a tylko przyspieszę jego zgon?
ponadto czy nie zacznie palić jak czołg?
druga rzecz:
filtr powietrza
http://allegro.pl/item572437314_filtr_p ... cross.html
auto mam zagazowane - aczkolwiek jeżdżę tak pół na pół z benzyną..
czy takie filterek coś mi pomoże? kultura pracy silnika, osiągi to nie wiem czy coś by to dało.. ale..
no i dobrą stroną takiego filterka jest to że go chyba się myje i nie trzeba co chwila kupować nowego.. poza tym jak się zabrudzi to od razu można go wyczyścić..
będę wdzięczny za Wasze porady/sugestie..
[ Dodano: Pon Mar 30, 2009 11:03 am ]
dostałem jeszcze info zwrotne od nich (chipy)
"spalanie nieco spada nie wzrasta
mozna wyslac dodatkowo 50zl za montarz
bedzie jezdzic i na gazie i na bezynie bez regulacji"
a Wasze jakieś opinie..?
[MK3] - chiptuning etc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Powiem Ci tak , mam taki sam silnik jak Ty, tez mam LPG, sporo czytalem tutaj na temat i teraz wiem mniej niz na poczatku, fajnie by bylo gdybys dostal informacje zwrotna od osoby ktora taki CHIP zalozyla na podobnym silniku a nie od kogo kolwiek kto ma swoje zdanie na ten temat. Wiec prosba do wszystkich tych ktorzy posiadaja Mk3 1.8AAM + CHIP zeby sie dzielic informacja konretna Cheers
mam znajomego w okolicy ktory zajmuje sie chipowaniem aut i ogolnie cala elektronika w samochodach, dzieki niemu wygralem flache bo kolega sprzeczal sie ze jego 1.8 20v 125km w audi ( bez turbo) mozna zchipowac i bedzie tam mial stado kucy itp..mi nie chcial wierzyc, wiec go tam zabralem..
jest to naciaganie i tyle..co najwyzej to sie zwiekszy dawka paliwa, przestawi sie zaplon, auto zyska troche km, co przy najlepszych wiatrach da taki efekt ze silnik moze uzyska taka moc i moment z jakimi wyjechal z fabryki...kosztem wiekszego spalania itp...
jest to naciaganie i tyle..co najwyzej to sie zwiekszy dawka paliwa, przestawi sie zaplon, auto zyska troche km, co przy najlepszych wiatrach da taki efekt ze silnik moze uzyska taka moc i moment z jakimi wyjechal z fabryki...kosztem wiekszego spalania itp...