turbina z diesla do benzyny porada...

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
JABcok20
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

turbina z diesla do benzyny porada...

Post autor: JABcok20 » wt mar 03, 2009 00:27

witam. mam już 1.6td z turbina od 2.5 tdi i sterowaniem elektronicznym ( sterowanie z kabiny potencjometrem). ale leży u mnie i kurzy się turbina k04 jeśli dobrze pamiętam.
szkoda żeby się marnowała dlatego wpadłem na pomysł wsadzenia jej do jakiegoś silnika benzynowego.
1.Czy w zwykłym benzyniaku na gaźniku zwiększenie ciśnienia w dolocie da jakieś efekty?
2.W jaki sposób jest podawana większa dawka paliwa do przepustnicy w chwili dodania gazu.
3.Czy dyszę podającą paliwo można jakoś przerobić aby na wolnych obrotach działała normalnie a dopiero po określonych zaczynała podawać więcej

Awatar użytkownika
olozwirski
2 SLOW 2 PLAY
2 SLOW 2 PLAY

Post autor: olozwirski » wt mar 03, 2009 14:17

Zwiekszanie cisnienia w dolocie daje pozytywne efekty w kazdym silniku spalinowym, a do takich zabaw trzeba miec gaznik z silnika turbo, na zwyklym podcisnieniowym gazniku to bedzie droga przez meke a i tak nie bedzie dzialac jak powinno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”