sportowy tłumik do 1,9 diesel ???????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
No, takiego klasycznego basiku jak benzyniaku nie ma zdecydowanie. Jest troche glosniej, ale to wszystko. Nie polecam. Jakbym mial drugi ran kupowac, to bym po prostu nakladke kupil, a nie caly tlumik. Nie wiem jak to jest w TDI, moze tak to lepiej brzmi, ale w starym golfiaczu ze zwyklym dieslem to nic specjalnego.
STOP dziurom na drogach!!!
A ja kiedyś pożyczyłem od znajomego koncówkę Ultera owalną, mam 1.9 GTD i super sprawa, ale ne chodzi mi o buczenie, tego praktycznie wogołe nie było, ale powyżej 2500 obrótow, gdy włączała sie turbinka, kumpel mi powiedział że nieżle to brzmi jak, słychać fajny sfist. Faktycznie pozniej on wsiadł za kierownice i jak przygazował, było słychać fajny świst i taki bardzo delikatny rezonans czy pomruk. Moim zdaniem fajnie własnie planuje kupic taką końcuwkę, tanio i OK, zwłaszcza że wydech ma w idealnym stanie.
-
- Niesolidny sprzedawca
sportowy tłumik do 1,9 diesel re
a ja 3 grosze od siebie- kiedyś w mk3 1.9D urwał mi się tłumi tak, że została tylko sama rura, ta co się kończy mniej więcej w połowie samochodu. jeździłem z tym pewien czas i przyznam, że mi się to bardzo podobało. na wolnych obrotach chechłał jak jakaś amerykańska, 5-litrowa benzyna natomiast na obrotach to był po prostu orgazm!!! dźwięk praktycznie jak harley i w ogóle nie było słychać, że to diesel tak piękny wydawał dźwięk, że aż żal było gasić silnik to takie moje przemyślenia- niestety, silniki tdi, czyli z wtryskiem bezpośrednim nie mają już takiego wspaniałego odgłosu. A i zapomniał bym- bez tłumika gulf jechał o 10km/h szybciej i lepiej się bujał, poza tym strzelał ogniami z rury na wysokich obrotach- jazda bez trzymanki nie mogę zapomnieć min kierowców jak wyprzedzałem ich czerwonym szerszeniem , z odgłosem 4-suwowego dużego motoru i iskrami sypiącymi się z rury polecam rozpiąć tłumik w 1.9D, zostawić samą rue i poczuć to na własnej skórze
smaruj gofera dżemorem!!!
- kamrad_1987
- Nowicjusz
witam moja wizja jest taka ze chce taki wydech do golfa 4 TDI 90Km
" onclick="window.open(this.href);return false; a dokladniej to wydech z golfa 5 i spokojnie mysle ze podejdzie ;d jak wasza ocena na moj pomysł ??
" onclick="window.open(this.href);return false; a dokladniej to wydech z golfa 5 i spokojnie mysle ze podejdzie ;d jak wasza ocena na moj pomysł ??
- zwierzątki
- Mały gagatek
to może lepiej ustalić czy to ma warczeć czy ładnie chodzić?
wydech PROEX
felgi AZEV
dolot CUSTOM z stożkiem GREEN
zawias HR
czyli nisko mrucząco szybko
felgi AZEV
dolot CUSTOM z stożkiem GREEN
zawias HR
czyli nisko mrucząco szybko