Problemy z trakcją w MK.I
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Tak więc zacząłem się rozglądac i pisać po niemieckich forach, i dostałem kilka odpowiedzi które niestety nie napawają optymizmem jeżeli chodzi o nasz patent z zawieszeniem z MK.II...Niemcy piszą że przez to zmienia się "trapez układu jezdnego" (tak to można przetłumaczyć) i nie ma możliwości jego regulacji...Najsensowniejszym rozwiązaniem jest wg. nich zastosowanie adapterów na zaciski...To jest link do strony z takimi zaciskami:
http://www.grasshopperdrag.de/html/renn ... behor.html
Na dole strony... Napisałem również i do tego Pana i czekam na odpowiedź. Po jego stronie można wnioskować że ma trochę doświadczenia z szybkimi jedynkami...
Z innego forum dostałem również fotkę od użytkownika takich adapterów. I co Wy na to?
Pozdrawiam
http://www.grasshopperdrag.de/html/renn ... behor.html
Na dole strony... Napisałem również i do tego Pana i czekam na odpowiedź. Po jego stronie można wnioskować że ma trochę doświadczenia z szybkimi jedynkami...
Z innego forum dostałem również fotkę od użytkownika takich adapterów. I co Wy na to?
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no tak ale dystans zmienia tylko ET, a tu chodzi o to że sie zminia kat wyprzedzenia zwrotnicy, rozstaw kół i pewnie cos jeszcze, ano "trapez ukladu jezdnego" tazke to zupenie co innego niz dystans, kurde warta jest ta przeróbka w ogole na mk2? nie ma jakisch sportowych dobrych tarcz do mk2, wtedy zalozyc hample od najmocniejszej jedynki?? wytlumaczcie mi prosze czemu takie rozwiazanie bedzie gorsze niz rzezba z mk2? Czy chodzi o to ze tarcze sa za male w mk1 , sa duzo mniejsze niz 280mm i nie wyrabiaja przy swapach??taz pisze:Musi być tańsze rozwiązanie, bo zakładając dystanse też poszerzamy auto, a prowadzi się dobrze.
ale wy mnie ni zrozumieliscie ...jakby załozyc wachacze od mk2 do mk1 to wtedy rozstaw osi wróci no normy..bo i ile sie nie myle to wachcz z mk1 jest dłuzszy,a zwrotnica bardziej wchodzi do wewnątrz... a jakby załozyc wachacz od mk2 i zwrotnice od mk2 to wtedy wachacz jest krótszy z zwrotnica bardziej na zewnątrz i wtedy sie wszystko wyrówna....ja bym porzezbił moje mk1...ale :
nie mam juz zwrotnic z mcpersonami od mk2 i nie mam tez wachaczy od mk2 no i oczywiscie czasu bo autem jezdze do pracy
nie mam juz zwrotnic z mcpersonami od mk2 i nie mam tez wachaczy od mk2 no i oczywiscie czasu bo autem jezdze do pracy
wiec jestes w bledzie....wachacz w mk I jest krotszy o 55mm niz w mk II!! a zwrotnica z mkII powoduje dodatkowo wysuniecie kola o 18mm na zewnatrz. W mkII wachacze sa montowane blizej siebie ...... jutro bede pod mk I i chwile poznije pod mk II wiec zmierze odleglosc miedzy miejscami montazu wachaczy w tych dwuch golfach na oko widac ze w komorze jest sporo wiecej miejsca miedzy podluzanicami w mk I. Smutne ale niemcy maja racje z tym trapezem, a co do roznic w hamulcach najwieksze z mk I to 239mm a z G60 280 mm z doswiadczenia wiem ze to olbrzymia roznica tak jak w sprzegle miedzy 210mm a 228melon pisze:ale wy mnie ni zrozumieliscie ...jakby załozyc wachacze od mk2 do mk1 to wtedy rozstaw osi wróci no normy..bo i ile sie nie myle to wachcz z mk1 jest dłuzszy,a zwrotnica bardziej wchodzi do wewnątrz... a jakby załozyc wachacz od mk2 i zwrotnice od mk2 to wtedy wachacz jest krótszy z zwrotnica bardziej na zewnątrz i wtedy sie wszystko wyrówna....ja bym porzezbił moje mk1...ale :
pozdrawiam
No to i ja się przłączam do tego pytania...Ponieważ dałem za wygraną i zamówiłem już adaptery które pozwolą na założenie tarcz 280mm... Więc wracam do zwrotnic i półosi z jedynki. Więc mam pytanie... czy nie ma większch problemów z pozostawieniem gwintu z dwójki? bo ja już mam na przodzie i nie mam zamiaru zmieniać bo jest nowe...Ten rozstaw śrub...w którym dokladnie miejscu to jest?taz pisze:Śruby przykręcasz do zwrotnicy, a rozstaw śrub w MK1 i MK2 jest inny.
Pozdro