Witam. Mam golfa IV TDI 101 z oznaczeniem silnika AXR (pompowtrysk).Za nie długo chciałbym podnieśc moc w moim golfie gdyż nie dawno scigalem sie z kumplem co ma 110 na pompie i mnie troszku odjechal i mam pytanie ile mozna bezpiecznie podnieśc moc by autko nie kopcilo i długo mi służyło i nie podniosło sie drastycznie zużycie paliwa. Znacie jakieś dobre firmy w małopolsce które zajmują się chip tuningiem i robią pełną diagnostyke silnika by dowiedziec się w jakim stanie jest motor?
Jaka jest róźnica między silnikiem 101 konnym z oznaczeniem atd a axr?? bardzo proszę o fachowe porady.pozdrawiam
ile bezpiecznie wyciagnąc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Nie mam takiego silnika wiec . . . poprostu nie powiem CI ale tu masz temat Kolegi ktory ma ATD to chyba to samo co Ty masz ... moze To Ci cos pomoze , zapytaj moze jak auto sie zachowywalo po samym sofcie na 130 ps..Polak pisze:130 samym programem bylo by bezpiecznie ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2213277
[ Dodano: 09 Gru 2008 12:17 ]
i tak będzie Ci mało jak się odkujesz z kasy... to po sofcie będziesz raczej dalej rzeźbił tak to już raczej działaPolak pisze:oj nie tylko wchodzi pod uwage z chipowanie komputerem auta więcej się boje już ingerowac
ex: MK4 245 km/460nm
heh ja kurde 4 lata lata pociskałem maluchem a teraz jeżdze golfem chwilke i już myśle o chipie tylko takim delikatnym a co będzie później to zobaczymy pierwsze to musze miec kase bo pewnie trzeba będzie z 1500 zł i zobaczyc jaki silnik będzie sie sprawował. Chciałem kupic 130 konnego ASZ ale cięzko bylo dostac zadbanego a trafił się 101 w dobrym stanie i takiego zabralem ale nie żałuje.