seat toledo 2.0 v16 swap do mk3?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- kamil52115211
- Mały gagatek
- Kontakt:
seat toledo 2.0 v16 swap do mk3?
Witam jak powyzej w temacie czy silnik od seata pasowal by do swapa + zawieszenie skrrzynia i to wszystko co potrzebuje do mojej mk3 bo jak sie nie myle to silnik seata jest na podzespolach vw prawda?
dzieki z gory i pzdr
dzieki z gory i pzdr
wybaczcie za odkop ale nie chciałem zakładać nowego tematu i mam podobny problem bo mam chęć i okazje kupić całego seata toledo 2.0 16V GT (miejsca bez rudej na karoserii chyba nie ma :green_fuck: i praktycznie pół darmo, a nakulane ma chyba 160 z groszem) i poprzekładać graty do mojej Jetty Coupe NZ
tak wiec czy
- cały przód (silnik,skrzynia,łapy,komp,wiązka, bezpieczniki,heble) i tylna belka z heblami podejdzie bez problemu? bez rzeżby i ingerencji w bude itp?
- klima, ele szyby i lustra podejdą?
..aaaa i jeszcze skąd mam wziąść zegary? - bo jak dobrze kojarze to w toledo są inne niż w Jettcie/G2
Jeśli można to prosze jeszcze o taką rozpiske co może zostać, a co trzeba zamienić/przerobić oraz na co zwrócić uwage w tym silniku i co w pierwszej kolejności trzeba wymienić?
zamieszczem foto silnika
z góry dziękuje za odpowiedź, Pozdrawiam
tak wiec czy
- cały przód (silnik,skrzynia,łapy,komp,wiązka, bezpieczniki,heble) i tylna belka z heblami podejdzie bez problemu? bez rzeżby i ingerencji w bude itp?
- klima, ele szyby i lustra podejdą?
..aaaa i jeszcze skąd mam wziąść zegary? - bo jak dobrze kojarze to w toledo są inne niż w Jettcie/G2
Jeśli można to prosze jeszcze o taką rozpiske co może zostać, a co trzeba zamienić/przerobić oraz na co zwrócić uwage w tym silniku i co w pierwszej kolejności trzeba wymienić?
zamieszczem foto silnika
z góry dziękuje za odpowiedź, Pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jesli jetta po 89 to plug&play wszystko
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pompy tez musisz przelozyc
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
evolution, a co z zegarami? bo raczej nie pasują w ori miejsce z mk2...
PS. ten 2.0 16V z seata, to jest mechaniczny wtrysk? - sry ze pytam ale nie znam się aż tak dokładnie na tym...
PS. ten 2.0 16V z seata, to jest mechaniczny wtrysk? - sry ze pytam ale nie znam się aż tak dokładnie na tym...
Ostatnio zmieniony ndz paź 12, 2008 21:38 przez szuan, łącznie zmieniany 1 raz.
ten ze zdjęcia jest na mechanicznym wtrysku i to jest właśnie dziwne bo według katalogu w toledo montowali tylko ABF-a 2L 16V a na mechanicznym były tylko KR i PL nie jest to czasem 1.8 16V ?
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Silnik na zdjęciu to 1,8 16v no i do tego PL (129 koni). Koło ABFa to to nawet nie stało [helm]. Cały swap jest dużo mniej warty niż ABF, bo skrzynia jest na wodziki (a nie na linki) i mocy sporo mniej (o awaryjności mechanicznego wtrysku już nawet nie wspominam)AD6 pisze:ten ze zdjęcia jest na mechanicznym wtrysku i to jest właśnie dziwne bo według katalogu w toledo montowali tylko ABF-a 2L 16V a na mechanicznym były tylko KR i PL nie jest to czasem 1.8 16V ?
Kolega jest widze pięknym przykładem na to w jaki sposób można się dać nabrać sprzedającemu, który nie wie co sprzedaje
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie