Witam wszystkich , moje auto to Mk II Syncro silnik 1.8 1P. Chciałem zmienić układ wydechowy ( począwszy od kolektora) na układ z golfa GTI 1.8 Pb z katalizatorem.
Czy układ wydechowy z 1.8 Pb będzie pasował do 1.8 1P?
Czy silniki Pb z Katem miały sondę lambda? (bo ja u siebie mam)
Czy i w jakim stopniu zwiększy się moc? (bez zmiany sterownika, bo podobno sa takie same, a przynajmniej 1p i PF)
MkII 1.8 1P zmiana wydechu na układ z 1.8 PB. Możliwe?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: MkII 1.8 1P zmiana wydechu na układ z 1.8 PB. Możliwe?
niestety troche cie zmartwie , dzieki temu ze masz syncro masz tez zupełnie inne wydechy,panGolfik pisze:Witam wszystkich , moje auto to Mk II Syncro silnik 1.8 1P. Chciałem zmienić układ wydechowy ( począwszy od kolektora) na układ z golfa GTI 1.8 Pb z katalizatorem.
Czy układ wydechowy z 1.8 Pb będzie pasował do 1.8 1P?
Czy silniki Pb z Katem miały sondę lambda? (bo ja u siebie mam)
Czy i w jakim stopniu zwiększy się moc? (bez zmiany sterownika, bo podobno sa takie same, a przynajmniej 1p i PF)
inny kolektor wydechowy i inne portki,
podejdize jedyne od Rallye albo jakis passat syncro
MkII 1.8 1P zmiana wydechu na układ z 1.8 PB. Możliwe?
Ale na forum czytałem że ktoś założył do Syncro z silnikiem 1P kolektor wydechowy i
portki z golfa z silnikiem PF.
Więc pytam czy możliwe jest założenie kolektora i portek od PB? (i dopasowanie tego do reszty układu wydech)
Więc pytam czy możliwe jest założenie kolektora i portek od PB? (i dopasowanie tego do reszty układu wydech)
panGolfik
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie bez totalnej rzezby wydechu
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: MkII 1.8 1P zmiana wydechu na układ z 1.8 PB. Możliwe?
Ja to robiłem. Tylko calusieńki wydech wymieniałem. Portki z passata g60 syncro przespawywane były bo nie miałem kolektora wydechowego z g60 syncro. Troche spawania było (blacharz u ktorego zostawiam auto naprawde zna sie na rzeczy). Najlepiej by było jak byś dorwał w komplecie portki od g60 syncro i kolektor wydechowy też z g60 syncro. Taki zestaw podejdzie Ci zupełnie bez rzeźby i będzie pasował P&P. Jak mi serwer zacznie działać to wrzucę linka do zdjęć (pełna dokumentację mam)panGolfik pisze:Ale na forum czytałem że ktoś założył do Syncro z silnikiem 1P kolektor wydechowy i
[ Dodano: Pią Paź 10, 2008 10:31 am ]
obiecany link
http://thenut.eti.pg.gda.pl/~henal/sync ... age_3.html
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie