[mk2] wydech 1.3 NZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- w0jta5
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk2] wydech 1.3 NZ
Witka Z racji tego że mój wydech już ledwo żyje mam zamiar go wymienić.
Wymyśliłem żeby od plecionki puścić rurę (baz kata i środkowego tłumika) i na samym końcu założyć ori tłumik od golfa GTI 16v (dwu-rurka)
W golfie mam silnik 1.3 NZ czyli na wtrysku.
Nie chcę by był bardzo głośny.
Dwa jeszcze jest sprawa że w wolnossących nie może być w pełni przelotowego wydechu, czy na jednej puszce od 16v silnik będzie pracował prawidłowo?
Proszę o opinie i pomoc
Wymyśliłem żeby od plecionki puścić rurę (baz kata i środkowego tłumika) i na samym końcu założyć ori tłumik od golfa GTI 16v (dwu-rurka)
W golfie mam silnik 1.3 NZ czyli na wtrysku.
Nie chcę by był bardzo głośny.
Dwa jeszcze jest sprawa że w wolnossących nie może być w pełni przelotowego wydechu, czy na jednej puszce od 16v silnik będzie pracował prawidłowo?
Proszę o opinie i pomoc
jak chcesz to zrobić względnie fachowo to przyjrzyj się układowi w polo 1,3 GT (silnik 2F 76 KM) do
tego silniczka i tak :
-nie dawaj większej średnicy rur niż tam było ... bodajze 48 mm (chyba że zapodasz G40 wtedy 50mm)
-środkowy to nawet w serii przelot szkoda go ot tak wyrzucać jeśli nie chcesz mieć jednostajnego huku
-kluczowa sprawa dla przyrostu mocy i osiągów to kolektor i przednia rura 4 w 2 w 1 - taki był w polo G40/GT
tego silniczka i tak :
-nie dawaj większej średnicy rur niż tam było ... bodajze 48 mm (chyba że zapodasz G40 wtedy 50mm)
-środkowy to nawet w serii przelot szkoda go ot tak wyrzucać jeśli nie chcesz mieć jednostajnego huku
-kluczowa sprawa dla przyrostu mocy i osiągów to kolektor i przednia rura 4 w 2 w 1 - taki był w polo G40/GT
TDPower
- w0jta5
- Mały gagatek
- Kontakt:
Środkowy mam dziurawy, katalizatora też nie mam (poprzedni właściciel) i się zastanawiam co zrobić. Jeżeli środkowy nie jest drogi to go założę i końcowy od 16v - ale to dopiero po następnej wypłacie
[ Dodano: 03 Sie 2008 09:33 ]
Co możecie mi powiedzieć o ostatnim tłumiku z golfa GTI 16V ale rzemiosło, są trwałe, dzwięk? Czy raczej warto szukać oryginału vw?
[ Dodano: 03 Sie 2008 09:33 ]
Co możecie mi powiedzieć o ostatnim tłumiku z golfa GTI 16V ale rzemiosło, są trwałe, dzwięk? Czy raczej warto szukać oryginału vw?
- w0jta5
- Mały gagatek
- Kontakt:
Masz puche od mk2 w mk3?KoguTek pisze:ja w moim 1.6 smigam bez kata i bez srodkowego tlunika a koncowy mam ori z vw tylko ze z 1 koncówką
wcale glosno nie jest a słychac ładnie jak sie przygazuje
Jedno mnie tylko zastanawia jak jakość wykonania i parametry rzemiosła mają się do ori ...
Chyba założę końcowy bez środkowego i panom policjantom :green_fuck:
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
mam koncowy z mk3
ale reszta przelot i naprawde niema żadnego hałasu... dopiero tak mniej wiecej od 2tys zaczyna sie ładny odgłos:)
ale na postoju tez usłyszysz różnice...
a niebiescy cie nieskasują bo tego niezaowaza... (w sensie nieusłyszą)
wczesniej latałem na przelocie i koncowym ori zrobionym na 2 rurke i przy 100km/h było ciężko wysiedziec w srodku bo sie dodatkowy
rezonans robił bez srodkowego... a po załozeniu koncowego cisza w srodu tylko taki delikatny pomruk z tyłu
ale reszta przelot i naprawde niema żadnego hałasu... dopiero tak mniej wiecej od 2tys zaczyna sie ładny odgłos:)
ale na postoju tez usłyszysz różnice...
a niebiescy cie nieskasują bo tego niezaowaza... (w sensie nieusłyszą)
wczesniej latałem na przelocie i koncowym ori zrobionym na 2 rurke i przy 100km/h było ciężko wysiedziec w srodku bo sie dodatkowy
rezonans robił bez srodkowego... a po załozeniu koncowego cisza w srodu tylko taki delikatny pomruk z tyłu