Wymiana silnika ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wymiana silnika ?
Mam zamiar wymienić silnik obecnie mam 1.6 z wałem od 1.8 na gaźniku nie wiem czy to wersja wzmocniona i teraz mam taki dylemat co musiałbym wymienić oczywiście oprucz silnika jeśli chcę wrzucić coś na wtrysku.Potrzebuję czegoś mocniejszego chyba że ktoś ma jakieś pomysły
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
najpelszy będzie silnik Rp , wiązka kabli , pompa paliwa , skrzynia ale to zalezy
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
tak ale dorwać gti w dobrym stanie w normalnej cenie to zapomnij. Ostatnio chciałem w moim cos podobnego zrobic tyle że chodził mi abf po głowie ale mineło mi z przejrzanych ogłoszen najlepszy stosunek ceny do stanu, mocy i dostępności na rynku to mają silniki 2.0 z mk 3 najlepiej 2e moc 115KM fajny moment i w budzie mk2 będzie już fajnie jeździł. A jak już ci będzie zamało i kasy trochę odłożysz to zawitasz do evolutiona zostawisz na jakis czas i zrobi się 220KM
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 23:05 przez bvw08, łącznie zmieniany 2 razy.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
a co myślicie o silniku z Mk 3 2.0 16V ciekawe czy mocowanie silnika by pasowało bo mogęzdobyć taki silnik z osprzętem całym i myslałem go wrzucić do mojego Mk 2 wtedy to dopiero był by szatan z niego
a to moje autko
[ Dodano: 21 Kwi 2008 23:55 ]
pczerniej, a TY właśnie masz chyba silnik z MK3 czy nie?
a to moje autko
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 23:53 przez Sandorr, łącznie zmieniany 2 razy.
nie przesadzaj, żeby zaraz szatan bedzie sobie radził nieźleSandorr pisze:a co myślicie o silniku z Mk 3 2.0 16V ciekawe czy mocowanie silnika by pasowało bo mogęzdobyć taki silnik z osprzętem całym i myslałem go wrzucić do mojego Mk 2 wtedy to dopiero był by szatan z niego
a to moje autko
[url=http://images33.fotosik.pl/226/5d2970d9f53b81a6m.jpg]Obrazek[/URL]
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Wymiana silnika ?
uscislijmy.. masz 1.8 co do robienia na wtrysku.. z ekonomicznego punktu najlepiej bedzie wsadzic 9a. kpl. wszystko pasujeSandorr pisze:Mam zamiar wymienić silnik obecnie mam 1.6 z wałem od 1.8 na gaźniku nie wiem czy to wersja wzmocniona i teraz mam taki dylemat co musiałbym wymienić oczywiście oprucz silnika jeśli chcę wrzucić coś na wtrysku.Potrzebuję czegoś mocniejszego chyba że ktoś ma jakieś pomysły
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.