Swap 5cylindrowca z audi do golfa mk1
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Swap 5cylindrowca z audi do golfa mk1
Witam mam golfa mk1 1.6 na gazniku chcialbym wsadzic tam cos piecio cylindrowego z audi.Czy ktos z was spotkal sie z taka przerobka??Pozdrawiam wszystkich klubowiczow
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Taz widze ostro czadu dajesz
Wszystko zalezy jaki to ma byc silnik 5 cylindrowy. Jesli VR5 z nowszych audi lub golfa/bory, ten 2,3, to wejdzie poprzecznie. Jesli to rzędówka, to zapomnij kolego o takich modach. Wystarczy ze otworzysz maskę, zobaczysz na sposób umiejscownienia silnika i wszystko bedzie jasne.
Wszystko zalezy jaki to ma byc silnik 5 cylindrowy. Jesli VR5 z nowszych audi lub golfa/bory, ten 2,3, to wejdzie poprzecznie. Jesli to rzędówka, to zapomnij kolego o takich modach. Wystarczy ze otworzysz maskę, zobaczysz na sposób umiejscownienia silnika i wszystko bedzie jasne.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzieki za odzew.W audi 90 b2 byl 5 cylindrowiec tylko chlodnice z boku.Zastanawiam sie nad bo chodzi o dzwiek tego silnika.Mialem kiedys audi 100 C2 i dlatego napisalem tego posta.A z doswiadczenia wiem ze jak sie dobrze pomysli i tu i ówdzie powycina i dobrze powzmacnia to prawie wszystko da sie zrobic.Poprostu jezdzi u nas juz za duzo mk1 z KR z mk2 i chce zeby moj sie czyms wyroznial.Pozdro.Stonebridge1
[ Dodano: 20 Mar 2008 20:53 ]
Witam.Widze ze nikt nie podejmuje tematu.Ja mam zamiar w tym roku zrobic taki swap i mysle ze na jesien auto bedzie jezdzic zaznaczam ze bedzie to silnik gaznikowy bo nie lubie elektroniki bo sie wiecznie cos psuje.Myslalem ze zaciekawi kogos ten temat ale jak widze nikt nie chce sie tego podjac.Pozdro
[ Dodano: 20 Mar 2008 20:53 ]
Witam.Widze ze nikt nie podejmuje tematu.Ja mam zamiar w tym roku zrobic taki swap i mysle ze na jesien auto bedzie jezdzic zaznaczam ze bedzie to silnik gaznikowy bo nie lubie elektroniki bo sie wiecznie cos psuje.Myslalem ze zaciekawi kogos ten temat ale jak widze nikt nie chce sie tego podjac.Pozdro