Vw golf 2 1,6 16V twin cam
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
heheh ciekawy pomysł ale jak dla mnie to troszke za mała moc trzeba było cos mocnijszego wsadzic a z tymi 90 km z 1.6 ltra pojemnosci to wcale nie tak duzo jak na tamte lata bo mk1 miał 110 km a honda 160 ps to dopiero jest moc masakryczna
2001-2006 GTI WOLFSBURG EDITION http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1672
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
a honda integra z 1991 silnik 1.8 miala prawie 200 i nawet nissan 200sx oraz subraru impreza gt zostawaly w tyle nie mowiac o celice eclipse corrado i calibra, nie da sie ukryc ze honda przy bardzo malych pojemnosciach robila killery przykladowo CRX 1991 EE8 1.6 150KM przy 8500 nie pamietam momentu obrotowego to byl killer silnik dohc vtech scigali sie u nas chlopaki z opel katet gsi 16v oraz z mkII 1.8 150 czy 160 kucy i zostawaly w tyle chociaz mkII to niewielka roznica pozdro
Witam niestety nie moge okreslic wagi silnika ze skrzynia.Orientacyjnie jest on troszke lzejszy niz 1,6 Vw PN bo taki byl akurat w warszacie podczas wymiany. Odnosnie mocowan to sa poobnie umiejscowione jak w nissanie primera,czyli jedna poduszka na lewej podluznicy,druga na prawej,trzecia po przerobkach jest przy skrzyni (tj.w VW golfie). Brakuje jednego mocowania "plywajacego" (znajdujacego sie pod chlodnica) niedlugo bedzie ono dostawione.Myslelismy ze bedzie ok na 3,ale przy ostrej jezdzie jest dosc mocno wyczowalny dyskomfort.Zdjecia zrobie jak tylko uda mi sie odpalic aparat (padla mi karta pamieci).
Pozdrawiam i dziekuje za przychylne wypowiedzi w tym temacie
Pozdrawiam i dziekuje za przychylne wypowiedzi w tym temacie
TKD WTF
...w sumie to nie moj golfik a brata.Moj jest obecnie w warsztacie.Rowniez beda w nim zmiany dotyczace napedu jak i nadwozia.Calosc moje projektu przedstawie na forum.
Wkleje jeszcze zdjecia mocowan. Dwa mocowania oryginalne zostaly puste...
Wkleje jeszcze zdjecia mocowan. Dwa mocowania oryginalne zostaly puste...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
TKD WTF
- krzycho1702
- Gadatliwa bestia
witam Takiego pomyslu jeszcze nie widzialem Podziwiam Cie za taki pomysl Troche malo kucy Ale napewno sobie radzi Pozdro w dalszych modyfikacjach
Nie sztuką jest szorować dokładką po asfalcie, sztuką jest robić to wahaczem
Był MK2 91'
viewtopic.php?t=146348" onclick="window.open(this.href);return false;
Był MK2 91'
viewtopic.php?t=146348" onclick="window.open(this.href);return false;