Wydech do MKI KR -jaki wydech zrobić ?

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

duudii
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Wydech do MKI KR -jaki wydech zrobić ?

Post autor: duudii » czw paź 18, 2007 12:54

kolektor wydechowy mam chyba z KR/PL golf MKII 16V
teraz dwururki poszukuje i znalazłem kilka czy pod ten kolektor podejdzie (od 16V ABF Golf, 16V passat ,2.0 9A , Golf G60 i passat G60 syncro) ??
czy sonda z passata G60 4x4 razem z dwururka jeśli jest sprawne to będzie współgrało z wiazką i komputerem Digi I (g60 ) ??bo sonda od Golfa G60 na pewno będzie działała ,czy one sa takie jakie powinny być czyli wąskopasmowe z podgrzewaniem ?? (3,4 pinowe) ??-poniżej zdjęcia

znalazłem rurę Fi 56 ( scianki 1,5 mm czyli wewnętrzna 53) czy podejdzie pod portki od G60 czy od 16V golf II ,III ??
Jakiej średnicy są te dwururki na końcach ?
pozdr
G60 4x4 passat-ZDJĘCIA
Obrazek, Obrazek

Golf MKIII ABF 2.0 16v -zdjęcie
Obrazek

Co brać tą z passata ( jest trochę wiecej roboty bo trzeba zrobić przejście z 2 na jedną rurę czy z MKIII ABF która ma wyjście na jedną rurę tyle że trzeba tam sondę zapodać pod DIGI I ( bo na zdjęciu nie widać czy jest - w opisie nie ma więc wnioskuje że nie ma jej na tym odcinu)

pozdr

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » czw paź 18, 2007 14:51

witam

Nie wiem czy masz możliwość jakiejś rzeźby z wydechem...

Sonda do Digi I jest wąskopasmowa... Czyli potrzebna Ci jest sonda na 3 lub 4 kable...
Ta na 3 kable ma mieć (plus, minus,sygnał).... na 4 kable ma z jakiegoś powodu 2 minusy (masy) ale ja np. mam taką na 3 kable...

Co do portek to ja mam jakieś w ogóle wypasione bo nie takie krótkie ja np. w ABF-ie na tej jednej fotce ale 2 razy dłuższe... nie wiem z jakiego to auta ale pasują do kolektora... Za portkami mam przelotowy tłumik... Tobie polecam te z ABF-a... Tylko kwestia jest taka czy masz zamiar dawać katalizator bo tu na focie masz taką właśnie flanszę....
Ja katalizatora nie mam...

Ja mam silnik o oznaczeniu PL...Autem nie jeżdżę na co dzień bo aktualnie caly czas przchodzi ono modyfikacje stylistyczno mechaniczne...

średnicę wydechu polecam 55 mm... albo coś koło...

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju średnice wydechu to ja Ci uniwersalnej nie podam...
Musisz proić ludzi by Ci mierzyli albo poszukać w archiwum

pozdro

Mój golf

Miłość ożyła....

duudii
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: duudii » pt paź 19, 2007 12:19

moc silnika jest nieznana ale obstawiam na coś pomiędzy 130-150 koni
więc nie wiem jakie Fi wybrać

może zrobic tak jak jest w dwururce którą kupię -pewnie ABF