pomocy z modyfikacją mk1,dajmy mu kopa!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
pomocy z modyfikacją mk1,dajmy mu kopa!!!!
Mam golfa mk1 w całkiem dobrym stanie jesli chodzi o bude.motor od mk2 1,3 litra chciałbym z tym cos zrobic, bo narazie moja fura jeżdzi jak wózek na zakupy:) Poradźcie mi co mam z tym klamotem pod maską zrobić lub czym to zastąpic. Mysłałem o motorze od mk2 1,8 16V, ale boje sie ze buda mi sie rozpadnie,no wiecie za duzo gazu,laczki pojadą...a ja zostane z fotelem na asfalcie:(Mam nadzieje, że ktoś mi podpowie czy i jak go trzeba wzmocnić jesli chodzi o bude i silnik.Czensciowo juz go zmodyfikowałem,typu rozpurki od mk1 gti i heble od mk2 gti,kombinacje z zawieszeniem itp.
bertt
nie to juz oblukałem i podłurznice sa fabryka,naciełem sie na kilku wczesniejszych golfach a miałem ich 3 nawet pełne gti mk1 i wiem co w trawce piszczy jesli chodzi o bude.tylko to moje 1,3 to jakaś kosiarka od trawy.sam nie wiem czy je podciągnąć czy przespawać uchwyt i władować 1,8 16V od mk2.a wy co uwarzacie,piszcie.jak kto potrzebuje co od mk1 z klamotów walić jak w dym nazbierałem tego od chlery:)
bertt
szukaj od razu kompletu silnik+skrzynia+półośki napewno zaoszczędzi ci to troche wydatków i nerwówbert_01 pisze:no ok a jak wygląda sprawa skrzynki biegów piast przegubów,pewnie zawiasy tez trza wymienić.cos czuje ze mnie to zaboli finansowo:))
[img]http://images38.fotosik.pl/50/69e61b6ae5a4bbde.jpg[/img]
-
- Mały gagatek