stożek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
stożek
siema mam pytanie chce kupić stożek go golfa 2 1,8 16v i niewiem jaki jest najlepszy i co trzeba kupić do montażu jakieś rury ito może ktoś już zakłądał u siebie chętnie przeczytamjak to sie robi he
Łyko
Re: stożek
Najlepiej kup K&N lub Pipercross (najlepsze na rynku),jak chcesz załatawie Ci napisz na priv ,do tego trzeba założyć powerure i łaczniki bo seryjny przewód jest do kitu ,do stozka trzeba zrobic dolot chlodnego powietrza np ze spojlera ,prowadzisz rurami np o srednicy 60 mm z lapacza powietrza bezposrednio na stozek ,dodatkowo przydalo by sie odgrodzic od wysokiej temp. silnika ,ja zastosowalem obudowe na niego i jestem bardzo zadowolony,mozesz rowniez zmiejszyc nagrzewanie sie powerury przez zastosowanie materialu termoizolacyjnego lub tasmy stosowanej na kolektory ,dzieki temu bedzie nizsza temp w dolocie co za tym idzie efektŁyko22 pisze:siema mam pytanie chce kupić stożek go golfa 2 1,8 16v i niewiem jaki jest najlepszy i co trzeba kupić do montażu jakieś rury ito może ktoś już zakłądał u siebie chętnie przeczytamjak to sie robi he
oki dzieki a a może zamiast rur to wlot założyć na maske jakiś??
[ Dodano: 27 Lip 2007 21:36 ]
LCQ, a słyszałes o tych filtrach powietrza z turbinką taym wiatraczkiem ciekawe czy to dobre 200zł widziałem w sklepie z 2 wiatrakami a ten łapacz powietrza to zakłada sie w spojler zamiast khalogena np i potem rure sie daje na stożek ??
[ Dodano: 27 Lip 2007 21:36 ]
LCQ, a słyszałes o tych filtrach powietrza z turbinką taym wiatraczkiem ciekawe czy to dobre 200zł widziałem w sklepie z 2 wiatrakami a ten łapacz powietrza to zakłada sie w spojler zamiast khalogena np i potem rure sie daje na stożek ??
Łyko
same filtry jako takie mogą Ci dać jakieś 1,6KM..hehe.. jak zapewnisz dolot zimnego powietrza to może wyciągniesz ze 3 kuce z hakiem... do 16V z przepływomierzem praktycznie nikt nie zakłada stożków bo za dużo z tym roboty a i tak przepływomierz "tamuje" przepływ powietrza... Jedyne co to wkładka sportowa... ale niczego się po tym nie spodziewaj.. poza lepszym samopoczuciem... Radzę odłożyć kasę i kupić kolektor rurowy .. to w parze z przelotowym wydechem może już dać znacznie więcej...choć wszystko można spepszyć ;P jak się chce.. Jak tam mam 16v i planuję kupić stożek K&N razem z zapewnieniem mu zimnego powietrza ale ja już kończę zakładać Digi I więc mogęŁyko22 pisze:może i ta........ wkładka jest o półke niżej czytałem w gazecie kiedyś pisało że wkładka daje mnie mocy itp a stożek jest o klase wyżej
Łyko22 te turbinki,wiatraczki to można o d**e rozbić ,lepiej kup flaszki za to i będziesz sie lepiej czuł ,co do wkładki to nie da sie porównywać ze stożkiem kompletnie inna sprawa,wkładki K&N średnio dają 1,6 KM ,stożki tej firmy więcej ale wszytsko musisz dobrze zrobić ,szczególnie zabezpieczyć przed temperaturą,generalnie pełne doloty dają największy efekt w silnikach 8V ,w 16V widać go ale w mniejszym stopniu ,najważniejsze jest zgranie dolotu z wydechem.
aha ja mam 3 tłumiki nowe środkowy nowy dopiero ząłożyny przedostatni i ostatni sportowy a pierwszy stary ale jak np moge go zastąpić strumienica jak to coś da?? ja planuje zrobić tak stożek jakiś dobry do tego obudowa termiczna ta blaszka i chłodzenie bedzie rura np60mm plus łapacz w zderzaku no i ewentułalnie strymienica zamiast pierwszego tłumika
Łyko