1,8 8v ABS na 1,8 16v robil ktos ? jak ? co ? :)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1,8 8v ABS na 1,8 16v robil ktos ? jak ? co ? :)
witam , zastanawialem sie ostatnio czy dalo by sie przerobic 1,8 8v na 16v , niewatpliwie dalo by to przyrost mocy podejrzewam rzedu 10 ps lub ciutke wiecej . mam pytanie czy ktos to juz robil ? co trzeba przerobic ?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: 1,8 8v ABS na 1,8 16v robil ktos ? jak ? co ? :)
wszystko sie da, ale czy jest sens?Browix pisze:witam , zastanawialem sie ostatnio czy dalo by sie przerobic 1,8 8v na 16v , niewatpliwie dalo by to przyrost mocy podejrzewam rzedu 10 ps lub ciutke wiecej . mam pytanie czy ktos to juz robil ? co trzeba przerobic ?
do wymiany tłoki głowica, wydech, instalacja wtrysku paliwa troche węzy wodnych itd,
www.vrservice.pl
W 16v jest tez natrysk oleju na denko tloka ,zwykle 1.8 nie maja.Konieczne tloki tez trzeba wymienic,bo 16 sa plaskie z wycieciami na zawory a w 1.8 sa troche wklesle i nie maja wyciec na zawory.Takze taka przerobka bedzie cie duzo kosztowac.Swap na pewni nie bedzie kosztowac 5 tys.Browix pisze:hmmm myslalem ze tloki zostaja :/ to ze glowica i aparat wtryskowy to podejrzewalem . sens jest , taniej to wyjdzie niz swap silnika , bo ile moze kosztowac taka przerobka ? swap koszuje pewnie kolo 5 tys . a z tym silnikiem to chyba nie da sie cos wiecej zrobic . chyba ze sie myle
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jakie 5 tys. no ile mo0ze kosztowac taki silnik w b. dobrym stanie to nie cale 2tys. a mechanik za zaminane to nawet nei wiem czy 400 weznie. do teog dochodza jeszcze jakies drobne urzadzenia. Jeszcze jest jedna mozliwosc kupic caly silnik 16v(nadurzyty) i z niego brac czesci do twojego, po uprzedniej ich regeneracji.
witam , zna ktos jakis portal gdzie ludzie silniki sprzedaja z osprzetem , bo z tego cos sie orietowalem to bralbym 20 16 v gti ABF z calym osprzetem i skrzynia . sprawa jest taka ze na allegro te sliniki sa strasznie drogie :// . mechanikow sie popytam , bo sam jestem ciekawy ile wymiana , ale podejrzewam ze nie taniej niz 1000 zl . chyba jednak przerabiac na 16v sie nei oplaca . Swap bym mogl zrobic w pazdzierniku jesli suma calosci nei przekroczyla by 3 tys