Zwiększenie mocy w 1.8 na jednopunkcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zwiększenie mocy w 1.8 na jednopunkcie
Witam. Szukam informacji na temat tuningu silnika 1.8 na monowtrysku. Z góry dzięki
Drik, Ride & Fuck
Re: Zwiększenie mocy w 1.8 na jednopunkcie
z tego co ja sie orentuje co podobno jest to silniki zupełnie nierozwojowy.Goliath pisze:Witam. Szukam informacji na temat tuningu silnika 1.8 na monowtrysku. Z góry dzięki
Jedyne co mozna zrobic to:
-zmienic wałęk rozrzadu
-zmienic wydech
-wkladke filtra na sportowa
i moze uzyskasz 10 kucy wiecej
ew moze dodac digifanta lub przeszczepic caly silniki
Ja niesety jestem za bardzo zmiezany z mom silnikiem i nie che go zmieniac
Wiec ze o chipach bylo duzo ale co uwazacie o tej auckji:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=51207443
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak jak kolega pisal walek wydech no i zimne powietrze , przy walku dobrze glowizne zrobic do tego mapa w sterowniku lub wyzsze cisnienie paliwa. i bedzie mocy troszke wiecej (mam walek ostry do mono............)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51207443
wyslame maila do tego goscia od chipa:
"witam
Jaki przyros mocy osiegne w golfie III GT 1.8 90km
Jak bedze ze spalaniem, momentem i amortyzacja silnika?
poz"
oto co dostalem w odpowiedzi:
"Witam.przyrost mocy to okolo 16ps i moment 25nm.jezeli bedziesz dbal o silnik wymiany oleju na czas to bedziesz jezdzil"
czy to mozliwe?
wyslame maila do tego goscia od chipa:
"witam
Jaki przyros mocy osiegne w golfie III GT 1.8 90km
Jak bedze ze spalaniem, momentem i amortyzacja silnika?
poz"
oto co dostalem w odpowiedzi:
"Witam.przyrost mocy to okolo 16ps i moment 25nm.jezeli bedziesz dbal o silnik wymiany oleju na czas to bedziesz jezdzil"
czy to mozliwe?
Sory ale w tym silniku nie zmienisz wtrysku na digi.Jak juz to z cala glowica.k2 pisze:z tego co ja sie orentuje co podobno jest to silniki zupełnie nierozwojowy.Goliath pisze:Witam. Szukam informacji na temat tuningu silnika 1.8 na monowtrysku. Z góry dzięki
-zmienic wałęk rozrzadu
-zmienic wydech
zgadza sie z cała głowica.gtx pisze:Sory ale w tym silniku nie zmienisz wtrysku na digi.Jak juz to z cala glowica.k2 pisze:z tego co ja sie orentuje co podobno jest to silniki zupełnie nierozwojowy.Goliath pisze:Witam. Szukam informacji na temat tuningu silnika 1.8 na monowtrysku. Z góry dzięki
-zmienic wałęk rozrzadu
-zmienic wydech
Btw co uwazacie o tych chipe?
zapytalem sie jesze goscia:
"wiec rozumiem ze 10 koni mechniczntch to minimum jakie osiagne na tym chipe amoze nawet dosjc do przyrostu mocy 16koni mechnicznych.> Jezeli bede juz kupowal ten chip od Pana i przyrost bedze mniejszy [no ok 5-6 koni] moge domagac sie od pana zwrotu? Pomiar bede przeprowadzal na hamowni w szczecinie, przed i po załozeniu chipa."
oto co odpwiedzal:
"Prosze pana wedlug firmy tuningowej ktora stroji chipy jest taki przyrost.rownie dobrze moze miec pan cos nie tak z instalacja lub troche zuzyty silnik i juz nie bedzie takiego przyrostu.wiec lepiej niech pan sie zastanowi "
jest sens sie w to pchac?
- golfiacz1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jesli sie ktos na tym zna, niech sie wypowie czy oplaca sie cos takiego, bardzo bym prosil. Bo w wiekszosci firmach nunigowych za chip tuning wolaja okolo 1000 zl, a tutaj 230zl wiec czy to przypadkiem jakas sciema??? Tez jezdze golfem 1.8 (55KW)z mono wtryskiem i podniuslbym sobie troche moc przez taki chip o ile oczywiscie to bedzie dzialac. Z gory dziekuje za pomoc. POzdrawiam
jak dla mnie to pelna sciema i te okreslenia goscia "troche zuzyty silnik" co to ma byc?? przejechane 40 tys a moze 400 tys?? jesli koles tak szybko sie wycofuje z podanych przyrostow mocy to rownie dobrze moze byc to przekret jak z rezystorami wartymi pare groszy a sprzedawanymi po kilkaset zl na allegro
kto hamuje ten przegrywa
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ściema jakich mało
silnik bez zadnych zmian mechanicznych nie jest w stanie dydusic takiej dodatkowej mocy za pomoca samej elektroniki---mowie o silniku wolnossącym.
inaczej ma sie chipowanie silnika TURBO gdzie zwiekszone jest doladowanie, inny zaplon i dawka paliwa.
chip w wolnossącym to jest stosowanym po wszystkich zmianach jak glowica,walek i na koncu elektronika zeby to jakos jeździło.
sam CHIP moze dac max 5KM
silnik bez zadnych zmian mechanicznych nie jest w stanie dydusic takiej dodatkowej mocy za pomoca samej elektroniki---mowie o silniku wolnossącym.
inaczej ma sie chipowanie silnika TURBO gdzie zwiekszone jest doladowanie, inny zaplon i dawka paliwa.
chip w wolnossącym to jest stosowanym po wszystkich zmianach jak glowica,walek i na koncu elektronika zeby to jakos jeździło.
sam CHIP moze dac max 5KM
[b]www.marcin--ibiza.cba.pl[/b]
- Apsik