Witam
Posiadam w swoim golfiku silniczek 1,3 GF. Niestety bierze olej. Zastanawiam sie nad remontem, ale chcialem tez zasiegnac opini. Czy nie lepiej wstawic tu silnika 1,5 1,6 lub nawet 1,8 najlepiej gaznikowy bo elektryke bym sam kladl. Mam pytanie ile mnie to moze kosztowac. tzn cena silnika w dobrym stanie skrzynke bym jakas dorwal. Oraz czy podepne wyzej wymienione silniki pod kazda skrzynie 5 biegowa. Czy jest to scisle ograniczone mocowaniem silnika do skrzyni. Mocowanie poduszek silnika trzeba przespawac, I czy musialbym wymieniac takze przeguby. Latwiej chyba znalezc najpierw silnik pozniej dobrac skrzynie. Ale chcialem sie dowiedziec orientacyjnie.
Swap z 1,3 na 1,6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- flgmnft
- Mały gagatek
- Kontakt:
Odswierze troche temat. Moge sie na dniach zaopatrzyc w silniczek 1,8 z audi wiem tyle ze silnik w nim pochodzil z golfa 3 rocznik 97 prawdobnie 16V, nic wiecej nie wiem o tym silniku. Mam pytanie do jakiej skrzyni biegowej moge go podpiac zeby go wlozyc do mojego golfa. I jak bedzie wygladala sprawa z przgubami.