Obudowa akumulatora z diesla do benzyny-pasuje?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,kupiłem kompletną plastikową obudowę na akumulator jak sie okazało po otwarciu przesyłki z diesla-choć sprzedawca twierdził ze demontował z benzyny,skrzynka jest"jak nowa"i szkoda mi ją odsyłać.Mam pytanie:czy ta obudowa bedzie pasowała do 1.6 AKL?Nie przeszkadza mi ze jest większa...tylko czy zmieści sie bez większych perypetii(np cięcie plastików obudowy silnika itp)
- Heavy20122
- Ma gadane
Re: Obudowa akumulatora z diesla do benzyny-pasuje?
No nie wiem czy będzie pasować, diesle z kolei mają większe akumulatory, no ale sprawdź.
________________________________________________________________________________________
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
Ja też nie wiem...ale moze jest ktoś kto montował i wie.Heavy20122 pisze:No nie wiem czy będzie pasować
A miałeś wcześniej obudowę ,czy montujesz to do starszej wersji ,które jej nie posiadały?
Nie wiem czy tutaj chodzi o wersję(rocznik?)mój akumulator nie miał obudowy tylko szmacianego pampersaorel11 pisze:A miałeś wcześniej obudowę ,czy montujesz to do starszej wersji ,które jej nie posiadały?
O rocznik.Obudowa powinna pasować ,tylko kable idące nad akumulator mogą być za krótkie bo inaczej jest to wszystko mocowane.No i w wersji z obudową jest inna ta skrzynka z bezpiecznikami nad akumulatorem.
tak - będzie - sam sobie zobacz, że podstawa aku jest identyczna, więc obudowa nie ma o co zawadzaćpsilos1 pisze:Mam pytanie:czy ta obudowa bedzie pasowała do 1.6 AKL?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Nie bedzie problemu z podłączeniem akumulatora-długość kabli.Wydają się być "na styk"a puszka od diesla jest większa .grg474 pisze:tak - będzie - sam sobie zobacz, że podstawa aku jest identyczna, więc obudowa nie ma o co zawadzaćpsilos1 pisze:Mam pytanie:czy ta obudowa bedzie pasowała do 1.6 AKL?
Ja przerabiałem temat z tymi obudowami...
Jako, że fabrycznie nie posiadałem żadnej, nawet tego pampersa (chyba, że ktoś go przede mną całkowicie wywalił), postanowiłem sobie taką kupić. Pierwszą, jaką zamówiłem, okazało się, że nie będzie pasować, gdyż przeznaczona była do zamontowania do podstawy aku, która pochodziła od automatu, a ja mam manual. Więc sprzedałem z powrotem, kupiłem drugą, wraz z nową podstawą, która już powinna teoretycznie pasować. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że po założeniu nie mam możliwości zamontowania skrzyneczki z bezpiecznikami na aku. Moja fabryczna nie pasuje, bo ta z obudową jest mniejsza - ale to jeden problem. Drugim, najważniejszym problemem było to, że w żaden sposób nawet nie mógłbym zamontować tej skrzyneczki, gdyż kable miałem za krótkie - nie szło ich w żaden sposób naciągnąć. Więc podarowałem sobie całą tę puszkę na aku. Bo skoro przedtem tyle czasu jej nie było, to i teraz nic się nie stanie jak jej nie ma.
Jako, że fabrycznie nie posiadałem żadnej, nawet tego pampersa (chyba, że ktoś go przede mną całkowicie wywalił), postanowiłem sobie taką kupić. Pierwszą, jaką zamówiłem, okazało się, że nie będzie pasować, gdyż przeznaczona była do zamontowania do podstawy aku, która pochodziła od automatu, a ja mam manual. Więc sprzedałem z powrotem, kupiłem drugą, wraz z nową podstawą, która już powinna teoretycznie pasować. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że po założeniu nie mam możliwości zamontowania skrzyneczki z bezpiecznikami na aku. Moja fabryczna nie pasuje, bo ta z obudową jest mniejsza - ale to jeden problem. Drugim, najważniejszym problemem było to, że w żaden sposób nawet nie mógłbym zamontować tej skrzyneczki, gdyż kable miałem za krótkie - nie szło ich w żaden sposób naciągnąć. Więc podarowałem sobie całą tę puszkę na aku. Bo skoro przedtem tyle czasu jej nie było, to i teraz nic się nie stanie jak jej nie ma.
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Jaki zmiesci sie najwiekszy akumulator pod oslone akumulatora z diesla?? 77Ah-80Ah wejdzie?? Mile widziane wymiary tej obudowy.
OK juz wiem.
Numer obudowy TDI: 1J0915435B
Wymiary obudowy TDI: 370x230x255
Najwiekszy akumulator do tej obudowy: 80Ah
OK juz wiem.
Numer obudowy TDI: 1J0915435B
Wymiary obudowy TDI: 370x230x255
Najwiekszy akumulator do tej obudowy: 80Ah
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV 4Motion
- Silnik: ARL+
Troszke podepne sie pod temat, jakie oznaczenie ma obudowa akumlatora w 1.9 TDI 150km ?