Bora Kombi - problem z otwieraniem bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
VW Bora Kombi 2000r 1,9tdi
Szukałem tematów lecz wszystko sprowadza się do zatrzasku bagażnika ...
Na starym zatrzasku nie działało nawet światło w bagażniku... jest tam 3pinowy wtyk.
Kupiłem używany za grosze i bez problemu wpiąłem od razu światło zapaliło się że bagażnik otwarty, wiec już myslalem ze bez problemów otworzę klapę bagażnika.
Ale niestety tak nie było. Nie działa otwieranie na dotyk a co do włożenia kluczyka jest problem gdyż tylko wchodzi jakiś 1 - 1, 5cm do środka i nic się nie dzieje.
Jak przekręcam zamkiem od środka bagaznika to zamyka centralny wszystkie drzwi jak i otwiera.
Czy przyczyna tkwi w zamku czy po prostu styki są uszkodzone ? prąd wszędzie dochodzi.
pozdrawiam
VW Bora Kombi 2000r 1,9tdi
Szukałem tematów lecz wszystko sprowadza się do zatrzasku bagażnika ...
Na starym zatrzasku nie działało nawet światło w bagażniku... jest tam 3pinowy wtyk.
Kupiłem używany za grosze i bez problemu wpiąłem od razu światło zapaliło się że bagażnik otwarty, wiec już myslalem ze bez problemów otworzę klapę bagażnika.
Ale niestety tak nie było. Nie działa otwieranie na dotyk a co do włożenia kluczyka jest problem gdyż tylko wchodzi jakiś 1 - 1, 5cm do środka i nic się nie dzieje.
Jak przekręcam zamkiem od środka bagaznika to zamyka centralny wszystkie drzwi jak i otwiera.
Czy przyczyna tkwi w zamku czy po prostu styki są uszkodzone ? prąd wszędzie dochodzi.
pozdrawiam
VW Bora Kombii / 2000 / 1,9TDI / 115KM / AJM
Psiknij wd lub czyms podobnym, zeby rozruszac wkladke zamka I bedziesz wiedzial czy dziala poprawnie. Kluczyk powinien wejsc caly, a nie tylko czesciowo
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Bora Kombi - problem z otwieraniem bagażnika
mikrostyk klapy do sprawdzenia/wymianyRafalP23 pisze:Witam
Nie działa otwieranie na dotyk
viewtopic.php?t=335425" onclick="window.open(this.href);return false;
W kombi jest siłownik elektryczny otwierający klapę poprzez ten włącznik dotykowy. Odłącz od niego wtyczkę i sprawdź czy dochodzi prąd po dotknięciu wyłącznika jeśli tak to siłownik wymień lub rozbierz i wyczyść styki. Uważaj żeby właściwie zamontować sprężynę wewnątrz.http://allegro.pl/zamek-silownik-zamka- ... 65517.html" onclick="window.open(this.href);return false; prawidłowo po podłączeniu prądu powinien się na chwilę wysunąć i sam wrócić.
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
sprawdź elektrykę między klapą a karocą,wiązka elektryczna lubi być załamana a przewody w środku popękane.
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
Re: Bora Kombi - problem z otwieraniem bagażnika
To zostało zrobione - raz zadziała raz nie... sprężone powietrze lepiej podziałało trochę syfu wyszło z tamtąd... - ale jak pisze raz podziała raz nie.pavwloo84 pisze:Psiknij wd lub czyms podobnym, zeby rozruszac wkladke zamka I bedziesz wiedzial czy dziala poprawnie. Kluczyk powinien wejsc caly, a nie tylko czesciowo
Jutro mam termin u znajomego i zerknie na szybko
tak jak pisałem wszystkie kable bez problemów ... wszędzie prąd dochodzi kable całeareczek0000000 pisze:sprawdź elektrykę między klapą a karocą,wiązka elektryczna lubi być załamana a przewody w środku popękane.
VW Bora Kombii / 2000 / 1,9TDI / 115KM / AJM
jak siłownik ci padł to wstaw zwykły siłownik centralnego zamka na 12V...da się i wszystko działa pzdr
daj spokój - w variancie siłownik jest jednostronny ze sprężyną a nie dwukierunkowyprzemlin pisze:jak siłownik ci padł to wstaw zwykły siłownik centralnego zamka na 12V...da się i wszystko działa pzdr
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5