Przy basach wibrują prawe przednie drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć. Gdy włączę głośniej muzykę, to przez basy drżą prawe przednie drzwi. Zauważyłem, że drzwi z dołu nie mają śrubek, nie są drzwi z dołu przykręcone- może to przez to? Zauważyłem również, że gdy z dołu z zewnątrz trochę wcisnę blachę, to drżenia ustają. Dokręcić drzwi, czy chodzi o coś innego?
-
- Użytkownik
Dokręcić dokręciłem, ale tylko trochę się polepszyło. Dalej słychać trochę te buczenie.
Zgodnie ze sztuka budowy car-audio powinno się drzwi wytłumić, żeby powstało odpowiednie pudło rezonansowe. Sam boczek też można wykleić i nie będzie trzeszczał.
No tak, ale w lewych drzwiach słychać bardzo mało to buczenie, a w prawych bardziej. No nic, w przyszłości kupię sobie lepsze głośniki, to ii drzwi wytłumię.
alabama1, zobacz tu: viewtopic.php?t=275183
u mnie pomogło. Dodatkowo pod elementy plastikowe na zewnętrzenej stronie blachy dodalem gąbki i jest cisza
u mnie pomogło. Dodatkowo pod elementy plastikowe na zewnętrzenej stronie blachy dodalem gąbki i jest cisza
zdjąć boczek bo może być tak że się głośnik obluzował(jest tylko przynitowany) potem sprawdzić spinki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
czytałeś ten temat co podesłałem? Przeczytaj to będziesz wiedział.
Ojej, to nie dla mnie. Za bardzo to wszystko skomplikowane. Odpuszczam sobie.
nic tutaj nie jest skomplikowane...Naprawdę prosta sprawa, spróbuj pierw zadziałać i zobaczysz, jak łatwo można zapobiec trzeszczeniu tapicerki;)
Znaczy mi trzeszczą drzwi z zewnątrz, blacha. Jak zobaczyłem poradę, to się zniechęciłem. Ale może kiedyś spróbuję.