Problem ze Zderzakiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze Zderzakiem
Siema mam problem ze zderzakiem w moim golfie II.Mam szerokie zderzaki i po wczorajszym powrocie ze sklepu na parkingu widzę ze w przednim zderzaku jest dziura wielkości pieści albo ktoś zahaczył hakiem albo no nie wiem.I tu moja pytanie czy da się taki zderzak odratować myślałem nad włóknem i żywicą żeby to od spodu jakoś lapnąć a później od zewnątrz szpachla podkład i lakier.Nie chce kupować nowego zderzaka bo nowy trochę kosztuje a stan obecny tego nie jest taki tragiczny.Jeżeli ktoś z forumowiczów robił już takie operacje na swoim samochodzie to chętnie wysłucham czy mój sposób wydaje się sensowny.Ps.kupiłem golfika tydzień temu xD
Problem ze Zderzakiem
Zdemontuj zderzak ... od wewnętrznej strony wklej np na klej do szyb lub podobny mocny - kawałek tworzywa .. by zasłonić dziurę .... z zewnątrz - szpachla - później wszystko doprowadzić do stanu ( wyrównać ) natrysk na szpachlę , podkład - baza - klar ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Problem ze Zderzakiem
Można też przygrzać dokładnie dookoła lutownicą,a później jeszcze dodatkowo wzmocnić żywicą z włóknem.kompri pisze:od wewnętrznej strony wklej np na klej do szyb lub podobny mocny - kawałek tworzywa
Najlepiej byłoby jednak wyciąć równe okienko i wstawić dopasowany kawałem takiego samego tworzywa.Wtedy jest gwarancja,że szpachla nie pęknie,bo będzie jej cieniutko
Problem ze Zderzakiem
O Dzięki panowie bd zajęcie w najbliższym czasie jak skończę postaram sie wrzucić fotki co i jak może to pomoże innym
Problem ze Zderzakiem
czekamy
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google