Witam
Chciałbym się dowiedzieć, jak należy demontować poszczególne części panelu przedniego (te które o ile mi wiadomo można zdjąć bez odkręcania śrubek, bo są na zatrzaskach)
a konkretnie chodzi mi o klapkę od wysuwanego stojaka na napoje i półkę wyszytą materiałem.
Chcę też wiedzieć, jak wygląda sprawa z demontażem klapki od popielniczki, zatrzaski czy śrubki? Dużo męczarni czy raczej prosta sprawa? Ogólnie jak to zrobić
Zdaję sobie sprawę, że temat ten był wałkowany na forum wielokrotnie, i nie pisałbym tutaj gdybym znalazł na forum odpowiedź.
Szperałem w tematach o zdzierającej się gumie z tych elementów, ale żadnych konkretów nie znalazłem, więc jeśli coś jednak jest to proszę chociaż o nakierowanie mnie.
A no i jeśli ktoś już się szarpnie na odpisanie w moim temacie, to proszę o 'łopatologiczne' wytłumaczenie
Dz.
M.
Demontaż panelu przedniego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pojemnik n akubki - podnieś zaślepkę - po obu bokach odchyl zapinki - wysuń cały pojemnik
popielniczka - wyjmij wkład, wykręć śrubkę, wyjmij popiołkę. Następnie weź w rękę popiołkę i zdecydowanym ruchem odepnij pokrywkę (dól przytrzymaj palcami) - zsuniesz bezproblemowo
popielniczka - wyjmij wkład, wykręć śrubkę, wyjmij popiołkę. Następnie weź w rękę popiołkę i zdecydowanym ruchem odepnij pokrywkę (dól przytrzymaj palcami) - zsuniesz bezproblemowo
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Ok z popielniczką sobie poradzę, ale co do pojemnika, to chodziło mi właśnie o zaślepkę (klapkę), a ty wytłumaczyłeś bardziej jak pozbyć się bebechów.
Tak czy siak, dzięki
Tak czy siak, dzięki
- Malik
- Skaryfikejszyn Modyfikejszyn
Jeśli chodzi o tę klapkę to otwierasz ją manualnie i wsuwasz po bokach bolce (między obudowę a konsole środkową) a potem ciągniesz za dekor zewnętrzny. system podobny do tego jak wyciągasz radio, a ja użyłem do tego kluczy właśnie od radia... Samej klapki raczej nie wyciągniesz, przynajmniej ja bym nie próbował wyskoczy Ci jakaś sprężynka a potem się martw, no ale wybór należy do Ciebie. Łatwiej Ci będzie jak pierwszą wyjmiesz tą materiałową półkę bo niekiedy może się "napój" zakleszczyć i będziesz się męczył żeby go wyciągnąć(trzyma się na jednym krzyżaku po środku w głębi półki.
Odrazu przepraszam za ew. literowki, pisze z telefonu.
Jesli nie dysponuje kluczami do wyciagania radia, to czy moge uzyc np. 2 srobokretow do tego?
A jak dokladnie jest z polka? Tez trzeba odginac? Jakas srubka ukryta pod materialem? Musze dokladnie wszystko ogarnac zeby niczego nie popsuc.
EDIT:
Wszystko zdemontowane, stojak na napoje miał blaszkę z lewej, z prawej ułamana
Półka wyszla po wyjęciu radia, włożyłem rękę i metodą siłową pchnąłem od tyłu, wyszła
A popielniczki nie odkręcałem jak że nie mam torxa, ponownie (zakładając że akurat w moim aucie wszystko musi być połamane)
użyłem metody siłowej i wysunęło się bez problemu, na swoje miejsce też wraca bez problemu bo kawałek szyny jest ułamany i nic nie przeszkadza.
Dziękuje za udzieloną pomoc, wkrótce pewnie będę miał więcej pytań lub coś ciekawego do napisania od siebie.
Pozd.
M.
Jesli nie dysponuje kluczami do wyciagania radia, to czy moge uzyc np. 2 srobokretow do tego?
A jak dokladnie jest z polka? Tez trzeba odginac? Jakas srubka ukryta pod materialem? Musze dokladnie wszystko ogarnac zeby niczego nie popsuc.
EDIT:
Wszystko zdemontowane, stojak na napoje miał blaszkę z lewej, z prawej ułamana
Półka wyszla po wyjęciu radia, włożyłem rękę i metodą siłową pchnąłem od tyłu, wyszła
A popielniczki nie odkręcałem jak że nie mam torxa, ponownie (zakładając że akurat w moim aucie wszystko musi być połamane)
użyłem metody siłowej i wysunęło się bez problemu, na swoje miejsce też wraca bez problemu bo kawałek szyny jest ułamany i nic nie przeszkadza.
Dziękuje za udzieloną pomoc, wkrótce pewnie będę miał więcej pytań lub coś ciekawego do napisania od siebie.
Pozd.
M.